Folk

Løsgængere uden politisk fremtid kigger på nye karriereveje

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Marie Krarup er en af de løsgængere, der stopper i dansk politik.

Marie Krarup er en af de løsgængere, der stopper i dansk politik.

Unger Anthon

Debat
4. oktober 2022

Næste folketingssamling vil være uden en række umiskendelige profiler, som endte som partiløse hvad enten af politiske eller personlige grunde

Svante Pääbo: Tillykke til denne svenske evolutionsgenetiker, der vinder Nobelprisen i medicin 2022 for at forske banebrydende i neandertal-hominiders genmasse. Den har nogle af os arvet mere af end andre – og det giver særlige helbredsrisici.

Naser Khader: Næste folketingssamling bliver uden løsgængeren her, som nåede at repræsentere fire forskellige partier fra 2001-2022. Fremtiden står nu på sydfrugtimport, rejseledervirksomhed – og mere tid hos højreorienterede tænketanke i USA.

Marie Krarup: Også denne løsgænger kvitter dansk politik. Rigets førende Putin-forståer har p.t. travlt med at agitere for territorialgevinster til Rusland – og mod våbenhjælp til Ukraine – men ventes inden længe at genoptage sit gymnasielærerjob.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

Løsgængeri er en uskik. Burde forbydes. Kan politikeren ikke stå inde for, hvad vedkommende er valgt på, skal personen ikke sidde i Folketinget.
Hvorfor bliver de løsgængere? For egen vindings skyld, ligesom i EU parlamentet?

Skal vi ikke holde et minuts stilhed og mindes disse nu forhenværende politikeres uvurderlige bidrag til det danske samfund?
;-) :-)

Når det synes at være helt OK at folk som Inger Støjberg, der blev dømt fængselstraf (afsonet i en fodlænke)kan fortsætte i det folketing som hun blev dømt uværdig til at sidde i, og når Glistrup kunne gøre det samme, så kan jeg slet ikke forstå hvorfor det ikke også skulle være helt OK at være løsgænger i folketinget. Det er da for pokker noget der IKKE skyldes at politikeren er belastet af kriminelle løbebaner. Desuden er det en misforståelse at tro at vi vælger politiske partier til folketinget. Folketingets medlemmer af i alt 179 personer der IKKE er bundet af andet end af deres egen overbevisning og derfor ikke af nogen vælgerforskrift, så når man for nemheds skyld taler om partier i folketinget, så er det dybest set noget sludder: Det er KUN individuelle folketingsmedlemmer der befinder sig i det ting- at de så vælger at være medlemmer af et parti, spiller ingen formel rolle ift. grundlovens bestemmelser. Her er der ikke tale om partier, men om folketingsmedlemmer per se.