Læserbrev

Mogens Lykketoft: Jeg vil klappe, hvis Alternativet klarer skærene

Hvis et af de grønne partier ikke klarer spærregrænsen, kan det præcis tippe flertallet til Løkke og blå blok. Derfor håber jeg, at Alternativet klarer den – på trods af Frie Grønnes totale mangel på realitetssans, som ikke hjælper den grønne fløj
Sikandar Siddique er uden chance for at blive valgt, men han kan i værste fald blive tragisk berømt for at få de sidste 20.000 stemmer, der var brug for til et engageret grønt flertal, til at gå til spilde

Sikandar Siddique er uden chance for at blive valgt, men han kan i værste fald blive tragisk berømt for at få de sidste 20.000 stemmer, der var brug for til et engageret grønt flertal, til at gå til spilde

Anders Rye Skjoldjensen

Debat
28. oktober 2022

Jeg forstår godt de talrige unge mennesker, jeg har mødt de seneste uger, som havde tænkt sig at stemme på Socialdemokratiet, SF, De Radikale eller Enhedslisten, men som nu overvejer at stemme på Alternativet.

Det er ikke, fordi de er mere enige med Franciska Rosenkilde end med dét parti, de først havde tænkt på: Det er, fordi de for enhver pris vil undgå, at det flertal i Folketinget, der har drevet klimasagen fremad, går tabt ved valget på tirsdag, hvis et af de grønne partier ikke klarer spærregrænsen på to procent. Et sådant stemmespild kan præcis tippe flertallet til Lars Løkke Rasmussen og den øvrige borgerlige flok, der er mere optaget af skattelettelser til rige personer og selskaber end af klimasagen. Derfor vil jeg klappe, hvis Alternativet klarer skærene.

Nogle få med stærkt engagement i klima og bæredygtighed har overvejet at stemme på Sikandar Siddiques Frie Grønne, fordi de er de mest kompromisløse og derfor nok de bedste. Men det bedste her kan blive det godes værste fjende.

Siddique havde gjort sig selv og den grønne sag den største tjeneste ved at tage imod tilbuddet om genforening i Alternativet. Det er total manglende realitetssans, der har fastholdt ham på stemmesedlen. Han er uden chance for at blive valgt, men han kan i værste fald blive tragisk berømt for at få de sidste 20.000 stemmer, der var brug for til et engageret grønt flertal, til at gå til spilde – og derved præcis sikre et borgerligt flertal i Folketinget.

Mogens Lykketoft er tidligere minister og formand for Socialdemokratiet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

ML – il gondoliere – den sidste socialist i kammerateriet – opfordrer NU til TAKTISK at stemme ALTERNATIVET over spærregrænsen og i Folketinget med mindst 4 mandater – det har været krystalKLART fra starten af at ALTERNATIVET som en DEL af et progressivt regeringsgrundlag hang med røven lige i vandskorpen og at det ville være katastrofalt tragisk at miste ALTERNATIVETS stemme i en ny Folketingssamling – uanset man elsker dem eller ej – eller for den sags skyld om man elsker socialdemokrater eller ej – FEJLTAGELSEN med de Frie Grønnes der ikke ville gå med i en samlet grøn front eller i valgforbund med ALTERNATIVET var STRATEGISK DUMT og NU så pinlig at det er en skam
MEN ikke blot opfordre FRIE GRØNNE til at stemme ALTERNATIVET – SOCIALDEMOKRATER bør stemme ALTERNATIVET – forstå dynamikken og stemmefordelingsmatematikken bag det danske system – FORHOLDSTALSVALG: https://valg.oim.dk/media/8872/det-danske-valgsystem.pdf – der er ikke så meget at misforstå – QUID PRO QUO !

Her er jeg fuldkommen enig med Lykketoft.

- Hjemme hos mig hugger vi om, hvem der skal stemme på Alternativet...

Jan S. Jensen, Niki Dan Berthelsen, Ole Olesen, Naja Abelsen og Mette Johansson anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Man skal være tro mod sig selv, Mogens.

Så, Enhedslisten eller Frie Grønne, på tirsdag.

At stemme på Frie grønne er at stemme på LLRs kongemagerdrømme.

Freddie Vindberg

Herdis, du tager fejl.

Jesper Eskelund

Det har jeg gjort, Mogens (brevstemt) - og med helt de samme begrundelser som du nævner.
Jeg vil hellere bidrage til, at Alternativet klarer spærregrænsen, end at mit foretrukne parti får et mandat ekstra.

Jeg har i nogen tid overvejet at stemme på Alternativet uanset risiko for stemmespild, men med håbet om derved at opnå ekstra 4 røde mandater.
Jeg glæder mig derfor over Mogens Lykketofts forslag, som jeg vil følge - og håber at tilstrækkelig mange andre også gør det.
Og så håber jeg, at det stopper Lars Løkke Rasmussens magt-ambitioner. Hans politiske program forekommer mig at være ret så tyndbenet.

Man kan også bare stemme Alternativet, fordi det faktisk er dem, man er enig med, og ikke et lilla “Social”demokrati.

x Alternativet eller det der er værre!