Folk

Saudi-Arabiens kronprins får ny titel på en dyster baggrund

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, har endnu en titel at gøre godt med: premierminister med dertilhørende privilegier.

Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, har endnu en titel at gøre godt med: premierminister med dertilhørende privilegier.

Saudi Press Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Debat
3. oktober 2022

Saudi-Arabiens Mohammed bin Salman har fået en ny titel til at supplere kronprinsetitlen med. Modsat vesteuropæiske royale titeldramaer handler det ikke om anerkendelse og repræsentative forpligtelser, men om at forsøge at opnå diplomatisk immunitet.

Heldig prins: Mens prinser og prinsesser i Kongeriget Danmark må se sig selv reduceret til grever og komtesser, får Saudi-Arabiens ekstremt magtfulde kronprins, Muhammed bin Salman, endnu en titel at gøre godt med: Han er nu også landets premierminister med dertilhørende privilegier.

Premierminister: At Mohammed bin Salman de facto regerer landet, er ikke noget nyt. Men med den nye titel som officiel regeringsleder kan han måske undgå at blive retsforfulgt for drabet på journalisten Jamal Khashoggi i USA, hvor ngo’en Democracy for the Arab World Now har lagt sag an mod ham.

Roblox-spillere: Roblox er verdens største spilplatform for børn. Her kan brugerne lave deres egne spil og spille de spil, andre brugere har fundet på. Indtil sidste uge har man på Roblox kunnet spille spillene War on Larkiv: Ukraine og Battle for Ukraine, der handler om den igangværende krig.

Roblox-moderatorer: Begge spil er blevet fjernet fra Roblox, efter at BBC gjorde opmærksom på dem. Battle for Ukraine, der skildrer bombardementet af Mariupol, har været tilgængeligt i månedsvis, mens skydespillet War on Larkiv: Ukraine fik en levetid på et par uger og blev spillet 90.000 gange.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her