Georg Metz: Valgets uklare tale åbner for et stort læs grus i maskineriet

Vælgerne bad næppe om, at midtens selvudnævnte konge skulle underløbe den kongelige undersøger, han selv havde været med til at udpege
Hvis Lars Løkkes grus i maskineriet ligner forstadiet til et kup, så lever han sikkert fint med det. Helt fint, faktisk.

Hvis Lars Løkkes grus i maskineriet ligner forstadiet til et kup, så lever han sikkert fint med det. Helt fint, faktisk.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
11. november 2022

En fast floskel i dansk politik er »valgets klare tale«, der anvendes i mangel af større klarhed end flosklen selv. Valgets tale er jævnt hen uklar, skønt det fremstilles modsat i begivenhedernes bakspejl. Klarhed opstår, når det største parti ved utvetydige støttepartiers hjælp runder de forudsatte 90 mandater gerne med nogle stykker i overskud.

Oven på valget, balancerende på en marginal, manøvrerer partierne sig til fordele, i bedste fald helt ind i ministerierne. Kongelig undersøger Frederiksen arbejder som bekendt på at danne en regering hen over midten. Det står ganske vist ikke klart, hvor den er, midten, og hvad midtens muligheder bortset fra sundhedspolitikkens bydende nødvendighed består af.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvor rædsomt hvis demokratiet kom til at hænge i en løkke!

Lisbeth Glud, Kurt Nielsen, Jan August, Torben Kjeldsen, Eva Schwanenflügel, Torben Siersbæk, Mathias Petersen, Elise Berg, Josephine Kaldan, Alvin Jensen, Gitte Loeyche, Inge ambrosius, Lise Lotte Rahbek, Ervin Lazar, Ole Olesen, Holger Nielsen, jens christian jacobsen, Arne Albatros Olsen, Ete Forchhammer , Tommy Clausen, Espen Bøgh, Inger Pedersen og Svend-Erik Runberg anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Kunne man ikke give Løkke Lindholm at regere på? Altså sit eget land. Løkke land. Så slipper vi andre for at blive udsat for hans uhyrligheder og ødelæggelse af moral og anstændighed, hvor der er forskel på rigtig og forkert. Den-Lille-Svindler selv har tydeligt mistet orienteringen på det felt.

Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Kim Houmøller, Mathias Petersen, Elise Berg, Josephine Kaldan, Alvin Jensen, Holger Nielsen, jens christian jacobsen, Ete Forchhammer , Inger Pedersen og Svend-Erik Runberg anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Den lille svindler var den første til at skabe et "disruption-råd" hvor ordet enten kan betyde afbrydelse eller forstyrrelse - ord det passer fint med "noget" ikke "nogen" i en situation hvor ingen andre af ham selv anede hvor han ville hen med dét - sagt på en anden måde han afbrød den demokratiske proces ved at "kaste grus i maskineriet" som den gode Metz så rigtigt skriver. Godt set Metz - havde heller ikke forventet andet.

Lisbeth Glud, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Torben Siersbæk, Mathias Petersen, Elise Berg, Josephine Kaldan, Alvin Jensen, Holger Nielsen, jens christian jacobsen, Ete Forchhammer , Tommy Clausen, Inger Pedersen og Svend-Erik Runberg anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Esmann

Glæder mig at Metz tager det emne op at den lille lilla fører alternative forhandlinger bag ryggen på den kongelige undersøger, som han selv har peget på. Forleden kaldte jeg det håbløst. Jeg kunne høre, at mange journalister på DR og News mente, at det da var meget naturligt. Selv Helle Thorning Schmidt gav udtryk herfor. Men det er altså ikke sådan, at det foregår i et demokrati. Godt gået Metz. Enig i, at det tangerer et politisk kup, hvis han lykkes med det. Det er da ikke i orden det Løkke gør. Og så den måde han fører sig frem på. Det er udholdeligt. MF bør holde sig til sine 90 mandater, forhåbentlig står de stadig bag hende.

Lisbeth Glud, Jan August, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, William Kern, Torben Siersbæk, Mathias Petersen, Elise Berg, Josephine Kaldan, Alvin Jensen, Gitte Loeyche, Ole Olesen, Holger Nielsen, Søren Kristensen, Ete Forchhammer , Tommy Clausen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

Det er interessant hvor mange i forskellige sammenhænge der giver udtryk for hellere at ville se Lars Løkkes hæl en tå.

Det siges pænt nogle gange - pænt pakket ind, og til andre tider som her mere direkte og helt uden tilbageholdenhed.

Lars Løkke er vist mere populær hos Lars Løkke end nogen andre steder, og de borgerlige liberale partier virker heller ikke helt vilde med at få ham ind i folden, og det er vel nok i erkendelsen af - det vil være at lukke ræven ind i hønsehuset.

Det er dog ikke den almindelige ræv som vi kender den, men snarere den store brutale og stygge ulv der på sin rå og skruppelløse facon vil dominere og reger som en anden selvbestaltet diktator.

-"Han er blevet ham de andre ikke vil lege med"!(og man forstår dem)

Lisbeth Glud, Eva Schwanenflügel, Torben Siersbæk, Steen Bahnsen, Inger Pedersen, Mathias Petersen, Anne-Marie Esmann, Josephine Kaldan, Alvin Jensen, John Scheibelein, Ole Olesen, Holger Nielsen, Arne Albatros Olsen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Mette Frederiksen får den regering der er bedst for Mette Frederiksen.

Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Anne-Marie Esmann, Holger Nielsen og Elisabeth From anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Hvad skal Socialdemokratiet dog derinde på midten?

Hvad er der galt med Mette Frederiksen - har hun ikke fået nok søvn? Kan hun så komme ud til venstrefløjen igen - og det kan kun gå for langsomt!

Lisbeth Glud, Kurt Nielsen, Ete Forchhammer , Erik Nielsen, Eva Schwanenflügel, Steen Bahnsen, Josephine Kaldan, Alvin Jensen, Gitte Loeyche, Ole Olesen, Flemming Sørensen, Holger Nielsen, jens christian jacobsen, fin egenfeldt og Elisabeth From anbefalede denne kommentar

the tipping point – også kaldet midten i dansk politik går 3/4 eller længere ind i socialkammeraternes småborgerlige idyl – så måske de bare skulle befamle sig til en bred regering hen over sofaen med sig selv .)

jens peter hansen

Det var MF der snakkede om regering hen over midten. Havde hun holdt kæft ville hun formentlig have kunnet fortsætte uden besvær og dygtigt, som hun har gjort hidtil, så dygtigt at hun som leder af en mindretalsregering er blevet kaldt magtfuldkommen. At det skulle være odiøst at Løkke forsøger at lave mudder i MF's sonderinger er nyt for mig. Er alle partier ikke sat i værk for at gribe magten eller i alle tilfælde få så meget indflydelsr som muligt?Det gør Løkke, det gør grønlænderne, det gør de knuste radikale etc. . Jeg tror at MF håber på at alle sonderinger ender med at hun fortsætter med en mindretals regering, hvor hun som hidtil laver forlig til højre og venstre og kan styre sine 90 mandater. Venstrefløjen har hidtll været mere end artig og de radikale må vist først slikke sårene. Så det bliver nok det samme igen med et par udskiftninger på udenrigsposten og fødevareministerposten og lidt rotation.

jens peter hansen

Det var MF der snakkede om regering hen over midten. Havde hun holdt kæft ville hun formentlig have kunnet fortsætte uden besvær og dygtigt, som hun har gjort hidtil, så dygtigt at hun som leder af en mindretalsregering er blevet kaldt magtfuldkommen. At det skulle være odiøst at Løkke forsøger at lave mudder i MF's sonderinger er nyt for mig. Er alle partier ikke sat i værk for at gribe magten eller i alle tilfælde få så meget indflydelsr som muligt?Det gør Løkke, det gør grønlænderne, det gør de knuste radikale etc. . Jeg tror at MF håber på at alle sonderinger ender med at hun fortsætter med en mindretals regering, hvor hun som hidtil laver forlig til højre og venstre og kan styre sine 90 mandater. Venstrefløjen har hidtll været mere end artig og de radikale må vist først slikke sårene. Så det bliver nok det samme igen med et par udskiftninger på udenrigsposten og fødevareministerposten og lidt rotation.

Socialdemokratiet skal tilbage i retning af, hvor de oprindelig kommer fra. Venstre kæmper jo stadig for landbruget, det var jo deres grundlæggelse, men Socialdemokraterne er lige nu, en hel del fra deres grundlæggelse, for hvor meget kæmper de for det arbejdende folk, hvad gør de for dem der er på f.eks. byggepladserne - de gør intet for at forhindre løndumping, ved at tillade billig udenlandsk arbejdskraft, og hæve deres pensionsalder. Hvad gør S. for uligheden? De lader den forsætte, fordi det gavner mindretallet, der har pengene. Min far sagde allerede omkring 1982, at alt rentefradrag skulle afskaffedes, og så kunne skatten komme til omkring 30-33 %, og vi havde stadig råd til vores velfærd, med sygehuse med mere. (Far var socialdemokrat, og døde i 1989). hvor mange penge koster det rentefradrag ikke landet, jeg ved det ikke, men det er måske milliarder om året, og pengene kunne bruges bedre på velfærd med mere, også sænke uligheden, og der ville måske være penge til, at sænke priserne på alt. Blå blok vil jo have håndværkerfradraget tilbage, men til fordel for hvem? Firmaerne og de velhavende, for de husejere der har en løn som jord og betonarbejder, har måske ikke råd til, at bruge fradraget, og dem der sidder i lejlighed, får slet ingen gavn af denne skattelettelse, igen for velhaverne det er måske kun blå blok, der finder det rimelig, men jeg gør slet ikke, for jeg skal bare betale ved kasse 1, hvis jeg får økonomiske midler får jeg besked p, at jeg kan sælge alt, og intet låne i banken, for jeg har jo ingen sikkerhed. Derfor kan jeg heller få hjælp at hverken kommune eller staten. Det har begge farver ødelagt over de sidste 40 år. Tak for kaffe, nøglen ligger i vinduet.

Freddie Vindberg, Eva Schwanenflügel, Steen Bahnsen, Mathias Petersen, Alvin Jensen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar

Ete Forchhammer, 11. november, 2022 - 05:54

Mon ikke de andre partier i den blå blok også får den regering der er bedre for dem - uden Lars Løkke, der ikke vil sidde på bagsædet, og vil være som pest og kolera for en liberal regeringsblok, hvis ikke han kan styre det hele.

Styre sig kan han jo heller ikke, som vi har set det tidligere, - og som vi vel også vil komme til at opleve igen, - når han står alene tilbage på perronen og toget med regeringen kører fordi uden at standse.

Han skumler nok allerede af raseri over udsigten til ikke at være med i og ledende ved dannelsen af en ny "henover midten regering", - hvordan kan man dog tænke sig at holde ham udenfor(?), en sådan regering er jo dømt til undergang ifølge Lars Løkke!

Eva Schwanenflügel, Torben Siersbæk, Inger Pedersen, Mathias Petersen, Holger Nielsen og Josephine Kaldan anbefalede denne kommentar
Flemming Jensen

Tror ikke at det kommer bag på mange at underløberen meler sin egen kage, det er det man så fint kalder politisk håndværk.

Lisbeth Glud, Peter Gløde, Eva Schwanenflügel, Torben Siersbæk, Steen Bahnsen og Dorte Hildebrandt anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Esmann

Hvis det er politisk håndværk så er min ..........Det er politisk makværk. Vi skal ikke have ham.

Lisbeth Glud, Peter Gløde, Eva Schwanenflügel, Torben Siersbæk, Steen Bahnsen, Inger Pedersen, Mathias Petersen, Holger Nielsen og Ole Olesen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@Det Borgerlige sammenbrud-år 2022

Blå Blok er sprængt i luften efter 20 år på slæb af DF

De borgerlige har glemt hvad det vil sige at være borgerlig lige måske med undtagelse af Liberal Alliance, som førte en eminent valgkamp med nutidens budskaber på digitale platforme.

Borgernes penge ligger bedst i borgernes lommer.

Staten må ikke fylde så meget, at borgernes rettigheder og frihed trædes under fode.

Borgerne mulighed for at forsvare sig mod en for mægtig stat herunder i retssystemet.

Borgernes mulighed for ikke at blive kørt over og i sænk af Lille Lars opfindelse Jobcenter maskinen. Jobcenteret skal fremme borgernes muligheder for at komme tilbage på arbejdsmarkedet og glædes ved friheden af selv at tjene til dagen og dem som ikke kan magte ( det ofte urimelige arbejdspres ) de skal have en velfortjent Førtidspension uden 117 forhindringer for at komme i betragtning.

Men vi skal ikke hjælpe alle med alt. Virksomheder med sjove og fancy produkter skal ikke have statsstøtte i en uendelighed, når markedet ikke længere går deres vej.

Velkonsoliderede borgere med friværdi og store formuer skal ikke nødvendigvis modtage en strøm af offentlige ydelser alene af den grund, at politikerne ikke vil støde den forkætrede middelklasse væk fra dem.

Vi skal have en fair og stram udlændingepolitik- det dur ikke i dagens Europa med pivåbne grænser og folkeforflytninger som skubbes i gang af Hr. Putin og Hr Erdogan med det sigte at skabe økonomisk kaos i Europa og udnytte dette til at vælte de europæiske demokratier omkuld. Erkend virkeligheden det europæiske asylsystem er brudt helt sammen for mange år siden.

Men det er gået for vidt med de borgerlige i Det Blå Marionet Teaters dage, hvor Hr. Thulesen Dahl og DF hele tiden opfandt nye forslag til at chikanere borgere med anden # etnisk baggrund end den danske # hvilket hæsligt udtryk.

således den øde ø i Smålandsfarvandet Lindholm.

således returneringen af syriske medborgere til Assads forfærdelige regime i Syrien, som er en gave til diktatoren og en gave til diktator Vladimir Putin, der holder terrorregimet oven vande i ruinerne af den forhenværende nation Syrien.

således det absurde forslag om at indrette asylcenter i Rwanda. Enhver ved at Kina, Rusland, Iran og andre kan bestikke Rwanda til at fængsle asylansøgere, som de gerne vil have fingre i. Den reelle retsbeskyttelse af de flygtende mennesker er NUL OG NIKS.

Apropos De borgerlige partier og sammenbruddet i kompasset:

Hvornår indser V og K at det er på høje tid at afbryde de diplomatiske forbindelser med terrorregimet og middelalder præstestyret i Iran. EU handler på livet løs med en stat, som udbreder terror i andre lande senest Ukraine, som er den russiske diktators tro allieret, og som ser det som deres vigtigste mål at udslette den jødiske stat det eneste demokrati i Mellemøsten Staten Israel. Jeg fatter ikke dette bundløse hykleri:, der udstiller Værdipolitikken som det det er fup og fidus bare hæng et par hjemlige muslimer ud og samtidig så kollaborerer vi for fulde drøn med terrorstaten Iran for tjene penge og eksportere. Det tæller mere end alle det iranske styres modbydelige engagementer. Vi rør ikke en finger i virkelighedens verden for de modige iranske kvinder og den modige iranske befolkning, som nu har fået nok af Præstestyret.

Heller ikke forsvarspolitikken har de borgerlige partier formået at slå på tromme for.

Der skal gøres meget rigtig meget, hvis vores forsvar blot skal være i nærheden af at være troværdigt. USA stiller ikke op i en uendelighed overfor nationer, som har et forsvarsbudget på langt under 2% af BNP. Hvorfor skal unge mænd og kvinder fra USA fjerne stater ofre deres liv og førlighed for et Europa, der synes sunket ned i magelighed omgivet af russisk gas og billige kinesiske produkter før år 2022 ?. Ja jeg kan faktisk godt forstå Republikanernes holdning i denne sag, selvom det nogen gange kammer over med retorikken.

Rusland har nu demonstreret hvordan de med helt enkle midler missiler og nu meget billige og primitive iranske droner kan slå el nettet ud i Ukraine. 3 ugers begrænsede angreb reducerede el nettets kapacitet med 30-40%. Hvor lang tid tager det mon at slukke for lyset i Danmark næppe 3 uger i tilfælde af et militært angreb i Østersø området. Så er gode råd dyre for det digitale Danmark og for os alle.

Derfor der skal laves en gennemgang af hele vores kritiske infrastruktur med henblik på at sikre vores basale ressourcer vand el varme, fødevarer og så videre mod konsekvenser af krig omfattende terrorangreb ( droner kan også affyres fra skibe af terrorister eller sjove militser som ikke formelt repræsenterer en nation).

Ikke en lyd i valgkampen fra de borgerlige partier med undtagelse af Venstre og Liberal Alliance om vigtigheden af at stå last og brast med Ukraine og se at få oprustet på livet løs inden russerne forsøger at rive Estland, Letland, Litauen, Polen, Finland måske Nord Norge ud af Europa kortet og ind i Det russiske Imperium.

Klima- Det nok vigtigste spørgsmål for krigen i Ukraine hænger sammen med klimaudfordringerne. Rusland vil vældig gerne sætte sig på den ukrainske korneksport og produktion af gødning, for så kan det russiske diktatur køre fødevare priserne op i skyerne og afpresse lande i Afrika og Asien samt i Europa til at ryge med på Ruslands pibe. Nej det er ikke interesse for Ukraines russisk sproget befolkning det handler om for Vladimir Putin. Det handler om med magt vold og terror at få erobret Europas kornkammer nr.1 . Undervurder aldrig Den russiske diktator arsenalet af terrormidler er uendeligt og iderigdommen fra KGB tiden ligeså.

Igen ikke en lyd om denne sammenhæng i den borgerlige valgkamp.

Borgerlige vælgere med ønske om frihed demokrati og mindre magt til staten. Vi er bekymret for klimaforandringerne og for menneskets rovdrift på Moder Jords ressourcer. Borgerlige vælgere har børn og børnebørn. Vi ønsker ikke at overlade et ødelagt klima og en ødelagt jordklode til vores næste generation, fordi vi selv ikke evnede at gribe ind med klimatiltag i rette tid. Vi kan i det mindste gøre forsøget og ikke bare lade som at alt ordner sig selv, for det gør det ikke.

De borgerlige ligger ovenikøbet inde med nøglen til den reelle forandring af produktionen, så denne bliver mere klimavenlig- samarbejdet med de progressive virksomheder, samarbejdet med de initiativrige private virksomhedsejere og private foreninger og med borgerne i frivillighedens Danmark. Igen ikke en lyd fra de borgerlige partier om dette store spørgsmål klimaet som optager alle borgere i nær og fjern.

Der skal en besindig og klog politiker som Connie Hedegaard Det Konservative Folkeparti til at påpege denne helt store mangel i den borgerlige valgkamp

efter nedsmeltningen og efter at Blå blok sprang i luften i tusinde stykker.

Socialdemokratiet har fortjent denne valgsejr - De står tilbage som det eneste folkeparti med en bred forankring. Valgets tale er med et meget lille flertal klart: Rød Blok vandt og fik flertallet.

Der er et stort og udtalt behov for selvransagelse hos De gamle Borgerlige Partier Venstre og Det Konservative Folkeparti. Liberal Alliance skal nu vise at de kan stå distancen og at deres iderige og godt gennemførte valgkamp ikke ender i for mange luftige planer og forslag, som ikke lader sig gennemføre.

Jeg vil opfordre de borgerlige partier Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance til at bruge den kommende valgperiode til at genopfriske hvad vil det sige at være borgerlig helt back to basic.

og til at samarbejde med den kommende Regering om at løse de presserende problemer og udfordringer som nu er.

Vi skal lige se, at Lars Løkke Rasmussen mener det alvorligt. Moderaterne har nu en valgperiode til at vise, at deres ønske om et skifte væk fra Det Blå Marionetteaters dage som et appendiks til DF og NB nu er fortid.

God fornøjelse med selvransagelsen og tak endnu en gang til Georg Metz for at minde os om, hvad der sker når nationalister overtager styringen i en liberal Regering.

Donald Trump fik kuppet det republikanske parti ( fjendtlig overtagelse )

Kristian Thulesen Dahl fik med sin listige og dygtige strategi kuppet Venstre Danmarks Liberale Parti og Det Konservative Folkeparti.

Oprydningen tid står for døren i ruinerne af Det Blå Marionet Teater:

V og VLAK Regeringerne fra 2016-2019.

VH
KFK

Ete Forchhammer

@Espen Bøgh, mig bekendt er Mette Frederiksen en person og ikke et parti; jeg skelner ml. de to fænomener. Så vidt jeg ved, er det kun Dd som blander dem.

Willy Johannsen

Da de radikale åbenbart er indrangeret på rød fløj, så vil der jo kunne dannes en regering hen over midten med dem og Venstre, Konservative og Moderaterne.
Hvad Martin Lidegaard ikke ville udelukke for en uges tid siden, så jeg.

Det vil ligne det, de radikales Hilmar Baunsgaard gjorde i 1968, hvad nogle måske husker. Han kom fra det mindste af regeringspartierne dengang.

Det er jo ingen naturlov, at Mette Frederiksen skal fortsætte som statsminister.
Jeg kender ikke meget til manden, men for mig lyder statsminister Martin Lidegaard ikke mere afskrækkende end statsminister Mette Frederiksen.
Nok lidt mindre...

Der er i blandt de mange kommentarer et tydeligt tegn på, at mange slet ikke har optaget hvor blå Mette egentligt er.

Utroligt hvad spin kan gøre.