Klumme

På Musks Twitter kan storayatollahen frit boltre sig, mens hans regime myrder demonstranter

Indtil videre tyder intet på, at den sociale medieplatforms nye ejer har tænkt sig at leve op til sine egne indledningsvist erklærede idealer om at sørge for en indholdsmoderation, der kan sikre ’sund’ debat
Twitter har en særdeles aktiv bruger i den øverste leder af Den Islamiske Republik Iran, storayatollah Ali Khamenei, hvis regime myrder unge kvinder, skriver Peter Singer.

Twitter har en særdeles aktiv bruger i den øverste leder af Den Islamiske Republik Iran, storayatollah Ali Khamenei, hvis regime myrder unge kvinder, skriver Peter Singer.

Debat
25. november 2022

Han har forbudt 83 millioner medborgere at bruge Twitter. Og dog bruger han frit den selv samme platform til at nedgøre kvinder og hylde mordforsøg på forfatteren Salman Rushdie.

Twitter har en særdeles aktiv bruger i den øverste leder af Den Islamiske Republik Iran, storayatollah Ali Khamenei, hvis regime myrder unge kvinder, der ønsker at kunne vise deres hår offentligt.

I årevis har aktivisten Masih Alinejad opfordret til at udelukke Khamenei fra Twitter. Irans øverste leder står fuldt bag dødsdommen for blasfemi, som forgængeren Khomeini udstedte mod Rushdie i 1989 – og understregede netop det på Twitter i 2019: Fatwaen lod sig ikke omstøde, måtte vi forstå, da den hviler på »guddommelige« skrifters autoritet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

regn med at Musks værdier og motiver alene er styret af, at han kan tjene penge på dem, der bruger twitter - intet andet tæller.

Torben Siersbæk

@Annette Munch - 25. november, 2022 - 13:04.

Jeg er sikker på, at du har ganske ret i din antagelse.

Derfor er det selvfølgelig også utopisk at forestille sig atden blodtilsølede ayatolla bliver blokeret på Twitter, selv om han (mildt sagt) knægter ytringsfriheden i Iran.