Klumme

Putin-kritiske russere står i dilemmaet mellem eksil eller modstand. Og striden svækker dem

Den russiske elite stemmer med fødderne: Op mod en million af de klogeste russere har efter Ukrainekrigens udbrud valgt landflygtigheden. Men Ruslands opposition svækkes, når den splittes i dem, der rejser, og dem, der bliver
Nuværende chefredaktør på magasinet The New Times Jevgenija Albats er blandt de russiske journalister, der har måttet flygte fra deres hjemland for at undgå anholdelse og tiltale for at sprede ’falske nyheder’ eller være ’udenlandske agenter’.

Nuværende chefredaktør på magasinet The New Times Jevgenija Albats er blandt de russiske journalister, der har måttet flygte fra deres hjemland for at undgå anholdelse og tiltale for at sprede ’falske nyheder’ eller være ’udenlandske agenter’.

Angela Weiss/AFP/Ritzau Scanpix

Debat
22. november 2022

Det er svært at sige, hvor mange russere der har forladt Rusland, siden Ukrainekrigen tog sin begyndelse. Måske en million. Andre siger mindre.

Men kvantitet kan være mindre afgørende end kvalitet. For især veluddannede russere – forfattere, læger, dataloger, journalister, filmskabere, musikere, akademikere, skuespillere og så videre – har valgt landflygtigheden.

For nogle var det ikke et valg. Journalister, der er kritiske over for krigen, som Jevgenija Albats, redaktør af Novoje Vremja, blev nødt til at flygte, hvis de ville undgå at blive anholdt og tiltalt for at sprede ’falske nyheder’ eller være ’udenlandske agenter’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rejs hvis du kan. Mange har hverken forbindelser eller økonomi til at vælge frit. Er Danmark villig til at modtage en million russere? Så længe massemorderen Putin har magten, er du som borger i Rusland nødt til at holde kæft!

Søren Kristensen

Rusland minder om Tyskland 1940 eller 42, hvor mellemkrigstidens fredselskende USA kan sammenlignes med dagens slumrende Tyskland. Da USA omsider sætter turbo på oprustningen er den tyske intelligensia (at sammmenligne med dagens russiske) allerede i eksil eller i koncentrationslejr. Alt håb om at vende tilbage til demokrati og fordragelighed i det store moderland er for længs borte, mens eneste ambition hos begge krigens parter er at sætte den anden skak mat, ultimativt med alle til rådighed stående midler, inklusive A-våben og med de mest beskidte alliancer.

Som bekendt vandt demokratiget en dyrekøbt sejr over Hitler-Tyskland efter tre års intense kampe, en sejr som vesten måtte dele med kommunistene og mon ikke noget lignende sker igen? For hvem, på den vestlige halvkugle, vil leve i en verden uden demokrati?

Putins Rusland kan vi sagtens undvære, ligesom kun de færreste begræd Hitler-Tysklands undergang. Til gengæld er vi stadig ret afhængige af kommunisterne og deres bidrag til produktion - og sådan set også verdensfred. Det grundlæggende problem med Putin-Rusland er det samme som det var med Hitler-Tyskland mod krigens slutning, nemlig at de ikke længere bidrager med andet end ødelæggelse, slaveri og billig energi.

Det er interessant, at artiklen centrerer sig om intellektuelle, og det er korrekt, at brain drain er et stort problem. Men jeg tror faktisk, at problemet for alle lande, som folk flygter fra, er at de er de initiativrige, som flygter. Og det er nok et større problem, end at akademikerne flygter.

Kim Folke Knudsen

@Das Grossdeutsche Reich 1939-1945

@ Det storrussiske Imperium 2022-?

Russiske borgere forlad Jeres land. Prisen ved at være i indre opposition er for høj.

Josef Stalins efterfølger - Diktator Vladimir Putin og hans kriminelle bande

Russiske børn indoktrineres og trænes nu forberedelserne til en storkrig mod Vesten. Der er indført våbentræning. Indoktrineringen minder om Hitlerjugend et forsøg på at hjernevaske børnene fratage dem fra forældrene og dernæst uddanne dem til Regimets terrorgrupper Wagner gruppen eller som nyttig kanonføde i den krig, som det vanvittige og krigsgale regime pønser på.

En altomfattende storkrig rettet mod Vesten og de vestlige demokratier som forbryderbanden i Kreml omkring Diktator Vladimir Putin hader og foragter af deres inderste sjæl.

Deres allierede er #de fredelige regimer# i følgende lande.

Nord Korea Stalinistisk regime
Iran Middelalderligt diktatur og præstevælde
Venezuela korrupt diktatur.

Det siger alt om flokkens tilbøjeligheder. Forvent jer ingen fred med dem ved magten- Det er en illusion.

Regimet i Kreml skyr ikke at indføre kollektiv straf det vil sige ikke kun personen som er faldet i regimets kritiske lys straffes eller trues med døden det gør også pårørende og hustru ægtemand familiemedlemmer søskende osv.

Ved fronten i Ukraine er russerne begyndt at anvende en frontlinje i tre lag. Først de kriminelle eller andre tvangsindskrevne som anbringes forrest i frontlinjen, og de er så i størst risiko for at dø. Så i anden række en ny omgang menige og i 3. række de tropper, som regimet virkelig satser på og som ikke må gå tabt eksempel vis Wagner gruppen og lignende.

3. Rækkes opgave i frontlinjen er at henrette alle de fra række 1 og række 2 som trækker sig tilbage. Skræk og terror skal tvinge de arme rekrutter lige ind i det ukrainske artillerihelvede.

Vi ser ikke hvad der går for sig af tortur forfølgelse af anderledes tænkende gode russiske borgere, som nu er spærret inde i Gulag og terrorstatens utallige mørke fængsler.

Det kan vise sig at være endnu værre med krigsforbrydelser end det vi kan se udefra med begrænset vision.

Antisemitismen er også begyndt at florere i Rusland, fordi regimet dyrker autoritære tanker som hører hjemme sammen med den yderste ekstreme højrefløj.

Det er ikke et tilfælde at Vladimir Putin har investeret rigtig mange midler i at få Donald Trump genvalgt i USA, for det er den sikre vej til kaos i USA og dermed til at vejen er banet for videre russisk ekspansion og krig mod andre nationer. Det er aldrig opklaret hvor mange secret informations som den daværende US Præsident Donald Trump lod sive til Moskva i hans Præsident periode.

Forlad Jeres land russiske borgere tøv ikke det handler om liv og død og om at få en fremtid for jer og jeres familie i en nation, som er fri og demokratisk.

Vi i Vesten bør gøre alt hvad vi kan for at tage imod de russere som modigt flygter ud af landet. I skal være velkommen her hvor I får mulighed for at visse de gode og fine sider af russisk kultur og livsform, som det forfærdelige terror regime nu ødelægger.

Det russiske styre med Vladimir Putin i spidsen er repræsentant for Ondskabens Imperium, de kan ikke og de vil ikke reformeres. Det er dem eller os, der er ingen mellemvej.

Det har det sidste års begivenheder i Ukraine vist os alle.

Ligesom en vis Krystal nat den 9 November 1938 afslørede at NSDAP Nationalsocialismen rummede et uendeligt dyb af terror og forfølgelse ikke set før.

Forlad Jeres land russiske borgere inden at det er for sent.

VH
KFK