SERIEFOLK

’Shrinkflation’: Producenter putter færre æbleskiver og småkager i pakkerne i år

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
29. november 2022
  • Droneflyvere: Ved en Guns N’ Roses-koncert i Australien styrede en koncertgænger en drone over scenen, hvilket ifølge Daily Mail fik forsanger Axl Rose til at bande over droneflyveren. Rose beder på Twitter dronepirater om at lege med deres legetøj et andet sted. Hørt Axl.
     
  • Tilbudsfuskere: Mens nogle får lidt ekstra ud af koncerten, får andre lidt mindre ud indkøbsturen. Mads N. havde købt et kilo hakket svinekød på tilbud i Lidl, men der viste sig kun at være 650 gram i pakken, skriver Nationen! Lidl lover bod og bedring oven på tilbudssvinestregen.
     
  • Pakkeskrumpere I: At putte lidt mindre i pakkerne er åbenbart en ting. ’Shrinkflation’ kaldes det ifølge finans.dk. Tag bare en pose æbleskiver fra Karen Volf. Sidste år var der 20 styk i posen, i år er der kun 18, afslører finansmediet. Ak og ve for alle os æbleskiveelskere.
     
  • Pakkeskrumpere II: Også vaniljekranse, brunkager og de øvrige julesmåkager er der færre gram af i pakkerne fra Karen Volf end sidste år, skriver Finans. Firmaet bag julegodterne har for travlt til at svare. Det kræver nok også sit at tælle alle pebernødder her op til jul.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

de dynamiske mål – det forlyder fra en sædvanligvis særdeles velunderrettet bureaukrat i Bureau International des Poids et Mesures i Sèvres (BIPM) at den udstillede normalmeter i platin efter meget lovende forsøg forkortes med 8,532 millimeter til den ny normale EU–meter i stedet for den udbredte anvendelse af gummibånd
OG herhjemme forlyder det fra vores fløjteblæser i korridorerne at den ny socialdemokratisk–borgerlige regering vil på kortest mulige sigt opsige meterkonventionen fra 1875 og i nær samarbejdsreform med erhvervslivet yderligere reducere generelt og for særlig udvalgte etniske folkegrupperinger i henhold til de fleksible regler for lokaltilpasning jf. EU–direktiv 1258
fra 1. januar 2023 forventes 1 kilo at følge med i pakken – ca. 987,54 gram i sommerhalvåret særlig ved turistfølsomme kyster for is og andre nedkølede produkter – literen forventes opretholdt med ikke nærmere kendt begrundelse
i det brede forlig vil 1 time nedjusteres til 58,32 sekunder – kun 22 dage på 2023–julekalenderen til glæde for børnefamilierne – lige som kalenderårets 362 dage i det hele taget vil stimulere arbejdsudbuddet og begrænse ferier og anden spildtid med ca. 4 dage 13 timer 27 minutter og 9 sekunder – eventuelle skævheder i systemet vil ikke blive kompenseret men søgt udlignet ved naturlig afgang i det lange løb – lokalt afskaffes sommertid for Skagerrak og i udvalgte dele af Region Hovedstaden Trekantområdet på sydhavsøerne og Lolland–Falster som til gengæld forventes at få bedre udsigt til medvind og smukkere solnedgange .)

Hans Houmøller

Angående ordene om Pakkeskrumpere I og II:

Har skribenten overvejet, at man selv kan lave både æbleskiver og de øvrige julekager?

Man kan så selv bestemme antallet uden at blive snydt, og det smager mærkbart bedre.