SERIEFOLK

Sydsjællandsk organist siger op efter at have tabt sin kamp for guldkanter på fløjdøre

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
14. november 2022
  • Thomas Kluge: En bitter strid om guldkanter har fået organisten ved Sct. Peders Kirke i Næstved til at sige sin stilling op efter 31 år. Stridens kerne er kanterne på to fløjdøre, som maleren Thomas Kluge har lavet til et netop genskabt væghængt renæssanceorgel, der kaldes svaleredeorglet.
     
  • Christian Kampmann Larsen: Organist Christian Kampmann Larsen ville have en guldramme på 1,5 cm sat på den øverste kant af fløjdørene, der skildrer en pegende hånd og Jomfru Maria på knaldsort baggrund. Det ville kunstneren ikke have, og da menighedsrådet alligevel malede guldkanter på, gik han til Retten i Næstved.
     
  • Retten: Retten i Næstved afgjorde i oktober, at guldkanterne krænker Thomas Kluges ophavsret. Menighedsrådet står nu tilbage med to fløjdøre med ulovlig guldkant, en regning på en halv million kroner for retssagen og en ledig plads bag orglet. Fonden, der donerede fløjdørene, vil ikke have dem igen.
     
  • Lene Cortz: Menighedsrådsformand Lene Cortz siger i en pressemeddelelse, at man ikke vil anke sagen. Organisten har taget konsekvensen: »Jeg skal ikke spille på orglet, hvis malerierne kommer op at hænge uden guld på. Det vil være utroværdigt af mig,« udtaler han til Kristeligt Dagblad.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her