Klumme

Dagens fjogede skurke kan meget vel ende med at blive morgendagens humorforladte diktatorer

Reaktionerne på optrævlingen af den tyske terrorcelle er symptomatisk for vores forhold til tidens højreekstreme trusler – vi trækker på skuldrene og smiler overbærende
Debat
13. december 2022
De tragedier, der truer os, er komiske. Tidens fremmeste antihelte går klædt som prinser og prinsesser fra et andet århundrede og drømmer sig tilbage til en fjern og mytisk, men ikke mindre voldelig, fortid. Her bliver prins Heinrich 13. anholdt.

De tragedier, der truer os, er komiske. Tidens fremmeste antihelte går klædt som prinser og prinsesser fra et andet århundrede og drømmer sig tilbage til en fjern og mytisk, men ikke mindre voldelig, fortid. Her bliver prins Heinrich 13. anholdt.

Boris Roessler

Da nyheden om afsløringen af den formodede tyske terrorbevægelse omkring Reichsbürger-miljøet i sidste uge tikkede ind, var reaktionerne flere steder afdæmpede grænsende til det fornøjede.

På TV 2 mente kanalens mangeårige Tysklands-korrespondent Uffe Dreesen endda, at man nærmest måtte »trække på smilebåndet« af det hele, blandt andet fordi den mildt sagt brogede samling af anholdte inkluderer den 71-årige tyske prins Heinrich 13. som komisk tweedklædt führer.

For mange mindede nyheden om rænkespillene i tv-serien Babylon Berlin, hvor dele af hæren konspirerede med de adelige om at kuppe den demokratiske republik. Andre var enige i den betragtning, men mindede så om, at serien jo faktisk var baseret på virkelige begivenheder. Som Marx – opdateret til dagens galde – skrev: Først er vi vidne til historien som virkelighed, så som fiktion og nu endelig som virkelig fiktion. Simulationsgraden stiger, men det gør faren måske også.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kim Folke Knudsen

@Reichbürger DE

Jamen det er jo typisk kosmopoliter, at gøre nar af denne bevægelse.

De samme Kosmopolit fjolser som fik syltet det hele Europa ind i russiske investeringer russisk gas, og som nu bilder sig ind, at de kan slå den russiske hær i Ukraine. Mage til latterlig indstilling skal man lede længe efter. Rusland har 6.000 kernevåben sprænghoveder hvad forestiller i Jer narhoveder. Hvordan skulle vi lige med et par latterlige små sanktioner og lidt US våbenstøtte bringe Rusland til en situation, hvor de vil opgive de 18% af Ukraine, som de allerede har erobret. Det er den mest vanvittige forestilling af en kosmospolitisk elite, som kun vil høre på deres egne frelste meninger og som er helt fritsvævende i forhold til realiteterne. Siden 1945 er der ikke set et såkaldt Lederskab af kosmopolitter som kan finde på at træffe de her beslutninger. Der kan kun være en grund denne elite er helt i lommen på kommercielle US interesser og er reelt spændt for yankeernes vogn.

Den elitære kosmospolitiske elite opfører sig som Ludvig den XVI hof, der er ingen forståelse for at de i princippet er folkevalgte og skal tjene folket og ikke deres egne elitære interesser.

I mine mere dystre øjeblikke så tænker jeg den mest intelligente og ikke vanvittige person i Europa: Det er Ruslands Præsident Vladimir Putin. Han har gennemskuet komedien i NATO, EU, USA med videre og han sidder med vinderkortene til krigen i Ukraine. Rusland kommer til at vinde denne krig punktum.

Når nu vi har så travlt med at forarges over denne Reichbürger bevægelse, så skal vi lige tage med at den taler til en meget stor offentlighed i DDR ( Midttyskland ). De har indset vanviddet med at levere våben til Ukraine, når de samme kosmopolit fjolser ikke vil have Ukraine ind i NATO og formentlig heller ikke får Sverige og Finland ind i NATO, for de to lande misbruges nu som USA´s spillekort. Hvis USA kan presse Rusland til X indrømmelse så skal USA nok sørge for at få saboteret begge de to landes NATO medlemskab ( Tyrkiet udfører - USA styrer ).

Tragedien i Ukraine kunne være undgået, hvis vi var kommet Den Russiske Konføderation i møde og havde meldt ud, at Ukraine skal have status af en neutral nation og hvis USA ikke havde forsynet Ukraine med så mange våben, som de gjorde i tiden op til krigsudbruddet i Februar 2022. Det fik Den Røde Hær til se rødt for hvad skulle alle de nye US våben mon bruges til et par hundrede kilometer fra vigtige russiske byer Rostov on Don, Taganrog, Kursk med videre.

Det var kosmospolit fjolserne i Europa der i år 2008 lovede guld og grønne skove til Ukraine og tilbød dem et NATO medlemskab som de så efterfølgende kom i tanker om, at det medlemskab det skulle Ukraine ikke tilbydes alligevel.

Hvem har ansvaret for det russiske overfald på Ukraine Torsdag den 24 Februar 2022 ? - er ansvaret kun placeret i Moskva ?.

Tilbage til Reichbürger bevægelsen der er ikke noget odiøst i at mene, at den nuværende forfatning er påtvunget DE som følge af kapitulationen den 8. Maj 1945. For det er et faktum.

Reichbürger bevægelsen er en overbygning på den massive utilfredshed i brede dele af den tyske befolkning med et politisk apparat som ikke tager sig af borgernes reelle problemer men som befinder sig i elitens kosmospolitiske lukkede verden. DE har for tiden 13 mio borgere som lever under fattigdomsgrænsen og som nu skal betale krigsskadeerstatning til eliten ( i form af skyhøje energiregninger ). De 13 mio borgere må se frem til, at de omkring den 20 i måneden ikke har flere kontanter til mad. De skal ned til Tafel og stå i kø i timevis for at få en skål suppe eller en eintopfgericht. Ja jeg må sige jeg kan godt forstå den dybe vrede der går igennem DE også selvom bevægelsen har sine knap så fine sider ( antisemitisme ).

Die fünfte Zone vergessen wir nicht. (CDU 1946)

VH
KFK

Kristian Dupont

@Kim Folke Knudsen
>Hvem har ansvaret for det russiske overfald på Ukraine Torsdag den 24 Februar 2022 ? - er ansvaret kun placeret i Moskva ?.

Ja, udelukkende.

Du er tydeligvis arrig på den "kosmospolitiske" elite.. Hvad end det så er, så er jeg ret sikker på at medlemmerne ikke læser kommentarsporet i Information.

Erik Karlsen, Steffen Gliese, Mogens Holme, Søren Veje og Troels Ken Pedersen anbefalede denne kommentar
Jan Henrik Wegener

Igen, igen, igen. Hvem nærmere bestemt er "vi der trækker på smilebåndet"?
Der har da nok været masser af kup gennem historien, hvor der var elementer af noget latterligt.
Men noget helt andet er, om man skal sætte alarmen i gang hver gang der sker noget tosset.
Så bliver der råbt "ulven kommer" til stadighed.
Og diktaturer er der så mange af at de ikke blot skal ses somm noget farligt i fremtiden, men som en nutidig plage, der måske gør mere skade end som så (eller som "vi" tror, afhængigt af hvem "vi" er).
Vaskeægte undertrykkende systemer kan man selvfølgelig beskrive i scifi dystopier. Men også i nyhedsudsendelser, rejsebeskrivelser.

Meget vigtigt indlæg!

jens peter hansen

Kappkuppet marts 1920 blev støttet af det meste af hæren, få var afventende og et par stykket var loyale over for regeringen som måtte flygte først til Dresden og senere til Stuttgart. Embedsmændene nægtede at adlyde kupmagerne og generalstrejke kvalte kuppet. Jeg tror ikke at de nye kupmagere ville have en chance i det demokratiske Tyskland

Martin Christensen

En god artikel om forhold der har mange lighedspunkter med Weimarrepublikkens slutperiode.
Desuden er det rette citat af Karl Marx, de første linjer i artiklen, Louis Bonapartes attende brumaire fra 1851:
"Hegel bemærker et eller andet sted, at alle store verdenshistoriske begivenheder og personer så at sige forekommer to gange. Han har glemt at tilføje: den ene gang som tragedie, den anden gang som farce."