Klumme

Flemming Kyed valgte at skrive om fornøjelserne og glæderne i en avis, som virkelig havde brug for det

Flemming Kyed, som i denne uge blev begravet, var en af de sjældne skribenter i vores avis’ historie, der udelukkende skrev om de fornøjelser og det hverdagslige kammeratskab, som giver hele modstandskampen mening
Flemming Kyed, som i denne uge blev begravet, var en af de sjældne skribenter i vores avis’ historie, der udelukkende skrev om de fornøjelser og det hverdagslige kammeratskab, som giver hele modstandskampen mening

Jesse Jacob

Debat
23. december 2022

En art slagord fra en meget progressiv essayist fra San Francisco fik mig for en måned siden til at tænke på en gammel kollega fra Sundby, som målte sommerens kvalitet på antallet af tomme grillkulsække ved sæsonens afslutning. Hans hustru lærte vi at kende som Den Snakkesalige, og hans tekster var momenter af modkultur, hverdagsdannelse og nydelse i Dagbladet Information.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ja, “de fornøjelser og glæder, som gør, at man engagerer sig i politik” - for hvorfor skulle man dog bekæmpe kapitalismen, hvis det ikke var for at få arbejdet afskaffet og få det sjovt? Ikke for ingenting skrev Marx’ datter og svigersøn: “Retten til dovenskab”.
Også jeg savner Kyed.

David Zennaro, Mads Madsen, erik pedersen, Svend Erik Sokkelund, Steffen Gliese, Susanne Kaspersen, Jan Sørensen og Kristian Jacobsen anbefalede denne kommentar