Georg Metz: Det er sært, at formanden kan gå fri i et parti, der slår sig op på lov og orden

For Peter Skaarup og hans evindelige krav om skærpet straf er der noget at komme efter i retssagen mod Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt
Kristian Thulesen Dahl har afgivet forklaring i Meld- og Feld-sagen, som går om i Retten på Frederiksberg.

Kristian Thulesen Dahl har afgivet forklaring i Meld- og Feld-sagen, som går om i Retten på Frederiksberg.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Debat
2. december 2022

Klummen skulle denne gang have handlet om tv-stationernes stigende brug af kildefremmede og forfalskede indslag eller rent fup i de utallige programmer om verdenskrigene. Det vender vi tilbage til. Forhåbentlig inden næste verdenskrig. Fristelsen til at skrive noget mere dagsaktuelt om DF-retssagen på Frederiksberg gik over selvtugten, da Kristian Thulesen Dahl ifølge det mandskabsreducerede Ekstra Bladet citererede den tidligere formand: »Da den her Meld- og Feld-sag kom op primært i oktober 2016, var det, som om det hele led det knæk. Det var nærmest som en mødom, der blev taget.«

Thulesen Dahl skal nu nok, selv om han har fået med søens folk at gøre, vare sig for lignende udtalelser. Også over for sømænd, der for en dels vedkommende i vore dage er kvinder. Ikke så få ligger under (undskyld) for tidens varsomhed med at antyde sex ved lydefterlignende indiskretioner og uskyldige forsøg på at slå humoristisk plat på en tvetydigt citeret udtalelse som Thulesens Dahls.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Georg Metz

.... og hva' med Jeanie Nørhave, der 2 år i træk underskriver på vegne af
det arrangerende hotel på trods af sin stilling som sekreteriatschef hos
Dansk Folkeparti og 30 år hos Politiet som bl. a. kontorleder.

Jeanie Nørhaves undskyldning er, at hun bare underskrev kontrakten
uden overhovedet at læse den igennem - så det tæller ikke ifølge
Politiet - ergo ingen tiltale for dokumentfalsk imod kontrahenten,
der selv erkender sin falske underskrift som hoteldirektør !!

Arne Wilstrup, Bjarne Andersen, Alvin Jensen, erik pedersen, Ole Olesen, Rolf Andersen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Tak Metz, ja de to, plus andre i det fremtids sikrede parti´s fæhuvude.
Trænger til en rap over fingerne, og en spark i røven.....

jens christian jacobsen

'...Hvordan kan man i en partibestyrelse tage et stort uventet (?) tilskud fra EU for en selvfølge uden spørgsmål? '
Nu ligger det jo ikke til Metz at kilde- og faktatjekke sine påstande. De er 'i sig selv' rigtige især, når det drejer sig om hans idiosynkrasier som fx DF.
Til oplysning for Metz-meningheden har 28 forskellige partier i EU-parlamentet fået uventede (?) tilskud sidste kalenderår (2021). Og jeg har ikke kunnet finde spørgsmål fra disse partiers 'partibestyrelser' til tilskuddene i nogen kilder.

Carsten Bjerre, Økonomisk Institut Københavns Universitet og Torben Kjær Andersen anbefalede denne kommentar
Torben Kjær Andersen

Er retssagen allerede overstået? Blev rettens dom den samme som Metz’s?

Anne-Marie Esmann

Ja selvfølgelig har andre partier fået EU penge og nogen af disse har også måttet tilbagebetale. Det er indviklede regler. Her er et faktatjek om penge som DF har modtaget tidligere end denne dag. DF tilbagebetalte frivilligt mere end 2 mill. kr. til EU. Så man kan synes denne sag er lille. Men her er altså tale om snyd og bedrag og dokumentfalsk. Åbenbart 2 gange. Og Metz har ret i, at både bestyrelse og formand også har et ansvar. Hvis jeg overtræder love og regler hjælper det mig altså ikke, at andre gør det. Jura kan virke uretfærdig, men husk på læresætningen nogen gange går en skyldig fri men det er bedre end at en uskyldig bliver dømt.

Og så har Metz ret i sin pointe, partiet har gennem hele dets karriere gjort sig til et liv og orden parti. Så det klinger jo lidt hult når de ikke selv lever op til det, jf. at de før denne sag måtte tilbagebetale 2.1 mill. kr. Derfor er denne sag mod Messerschmidt kogt ned til de ca. 100.000 kr.

Arne Wilstrup, Bjarne Andersen, Lone Hansen, Alvin Jensen, erik pedersen, Torben K L Jensen, Rolf Andersen, Hanne Andreasen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Mogens Holme og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar

Det er jo ved at være normalt i dansk politik, at loven er noget der gælder for "de andre."

Arne Wilstrup, Bjarne Andersen, Poul Genefke-Thye, Lone Hansen, Alvin Jensen, erik pedersen, Carsten Munk, Rolf Andersen, Hanne Andreasen, Eva Schwanenflügel, Rasmus Kristiansen, Inge Lehmann og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

@Anne-Marie Esmann
'..Men her er altså tale om snyd og bedrag og dokumentfalsk. Åbenbart 2 gange.'
Så den igangværende retsag mod Messerschmidt er en skueproces, han er de fakto e skyldig, men retsstaten Danmark og EU-domstolren arrangerer så en retssag for syns skyld, for han er skydlig i bedrageri og dokumentfalsk?
Eller har jeg misforstået noget?

Anne-Marie Esmann

Det er anklagen mod ham. Jeg dømmer ham ikke. Men husk lige, at han blev dømt 1. gang. At sagen går om er beklageligt. Men det var ikke på grund af tvivl eller procesfejl. Men at dommeren kunne være inhabil. Der må ikke forelægge inhabilitet. Så dette er ikke en skueproces.

Der virker som om du tænker på MF. Hun er ikke under anklage og det er tvivlsomt om hun bliver det. Her foreligger der faktisk en uvildig undersøgelse. Jeg tænker her ikke på Pernille Vermund,s bestillingsarbejde.

Arne Wilstrup, Alvin Jensen og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Antastisk at Jennie Nørhave kan gå fri med et udsagn om hun ikke læste kontrakten igennem(grundet manglend sprogkundskaber).

Det passer ikke med og til hendes tidligere og daværende ansvarsområde!

Nå men det er åbenbart den nye præsedens for dansk ret, man er ansvarsfri når andre ikke læser hvad man skriver under på.

Det må være meget risikabelt strafmæssigt, at skifte forklaring i deñ nye retssag, - løj de dengang eller lyver de nu; hvad er sandheden, og skal er det straffrit for tidligere og nuværende folketingsmedlemmer?

Arne Wilstrup, Inger Pedersen, Alvin Jensen og erik pedersen anbefalede denne kommentar

ÅååhAalborg ! – med den spritny bolværksmatros lige ud af cellofanen til 1.626.312 + det løse skal det nok gå alt sammen – i hvertfald bedre end neden om og hjem – så ohøj med dét ! – i forløbne uge skrabede den ny ellers grundigt bunden ved forsøg på at gå fri af et pinligt politisk rev med den usædvanligt bøvede finte at følelsen var som at have mistet sin MØdom – bevares ! – mon dog ikke bedre end at stå ensom sidste førstemand på dørken med forreven forhudning og splittet kølsvin .)
det forlyder i øvrigt fra sædvanligvis velunderrettet kilde fra havnen af at en vits cirkulerer på kajen – et par ramsaltede fuldbefarne udveksler skrøner fra de 7 have og sange fra de varmere lande over en lunken falderebsbajer – den ene: aaah ! nu ska’ det agu’ bløw godt å kom i law mæ et par damer ! – hvortil ham den anden koffardifareren krapslået genreplicerer: jaaaaee ? jar a husker det som en rids med nåd hår omkring – men om de’ under venstre eller højre arm – de’ husker a ik’ så tydli’ mer ! – OG deraf vil selv den langsomste knallert på havnen nok kunne forstå at han havde være længe på søen .)

Jesper Johannsen

For 6 år siden var alle chokeret over Donald Trump. Nu har alle set fidusen inden for politik og begynder mere og mere at efterabe Trumps metoder. Der findes ikke længere rigtig og forkert. Kun en uendelig talestrøm af udenomssnak. Advokaters opgave er ikke at overholde loven. Men at bøje den lige til sidst bristepunkt.

Og værst af alle er det blå svindlerhold til at tage den slags umoralske metoder i brug. Borgerlig anstændighed, ordentlighed og ansvarlighed handler kun om at feje det hele ind under gulvtæppet så overfladen ser pæn og blankpoleret ud.

Arne Wilstrup, Rasmus Kristiansen, Torben Arendal, Inger Pedersen, johnny volke og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Pianister ? Nåh,ja de er jo borgerlige og kommer nok fra et hjem med klaver - indtil det gik op for mig at Metz mente dem der støttede Pia Kjærsgaard fløjen. Suk.

@Torben
Hvad vil du ellers kalde tilhængerne af Pias isme?

Torben Kjær Andersen

En af Trumps metoder var generalisering . Det fører automatisk til udelukkelse af nuancer, fejlagtige konklusioner og andre former for snæversyn.