SERIEFOLK

Houellebecq er tilbage som provokatør. Eller fritænker. Eller begge dele på samme tid

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
13. december 2022
  • Annie Ernaux. »Hvor var det godt, at Nobels Litteraturpris gik til mig og ikke den ’reaktionære og antifeministiske’ Michel Houellebecq,« siger årets vinder til Le Parisien, ganske vis på, at rivalen deler kvindesyn med sine misogyne jegfortællere.
     
  • Michel Onfray. Houellebecq, som nogle troede mere from efter den sidste knap så misantropiske roman, er til gengæld tilbage som provokatør/fritænker. I en lang samtale med denne antiestablishmentfilosof udfordrer begge etablerede eliteortodoksier.
     
  • Renaud Camus. Houellebecq viger således ikke tilbage fra at forsvare en konspirationstese, lanceret af en berygtet fransk etnonationalist: »Det ryster mig, at nogen kalder den store befolkningsudskiftning en teori, den er et faktum,« siger Houellebecq.
     
  • Michel Houellebecq. »Jeg ville gerne forsvare Vesten,« siger han i samtalen med Onfray – »hvis altså den ville gøre sig fortjent til det.« Begge er overbeviste om, at et uafvendeligt fald forestår, men i det mindste er apokalypsen forsonende latterlig.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her