Læserbrev

I Marienborgs varme stuer forhandles skattelettelser, mens udsatte børn står ude i kulden

Før valget indgik S, RV, SF, Å og Enhedslisten en aftale om at reducere børnefattigdom. En aftale, som Socialdemokratiet nu vil smide i den blå kakkelovn for at varme statsministerkontoret op, selv om op mod 60.000 børn lever i fattigdom i Danmark
Vi skal holde fast i kampen for, at børn kan være børn uden at skulle tænke på penge og regninger, skriver Stine Ry Andersen i dette debatindlæg.

Vi skal holde fast i kampen for, at børn kan være børn uden at skulle tænke på penge og regninger, skriver Stine Ry Andersen i dette debatindlæg.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Debat
13. december 2022

Mange forbinder sikkert juletiden med H.C. Andersens juleklassiker Den lille pige med svovlstikkerne. En hjerteskærende fortælling om et barn, som lever i fattigdom og dør af fattigdom, alene på en kold gade.

Men for mange danske børn er eventyret ikke bare en fortælling. For dem er pigens forfærdelige betingelser noget, de tidligt i barndommen har stiftet bekendtskab med.

Selv om Danmark er et rigt land, er der alt for mange børn, der lever i fattigdom. Børn, hvis forældre skal vende hver en tokrone for at kunne sende en madpakke med i børnehaven eller skolen. Børn, som ikke kan deltage i børnefødselsdage eller fritidsaktiviteter, fordi økonomien ikke rækker. Børn, som må gå forfrosne rundt, når der ikke er råd til at erstatte de udvoksede skibukser, og hvor en mistet hue eller par luffer giver knugen for brystet. Jeg synes næsten ikke, at det er til at tænke på, hvad børn, som vokser op i fattigdom, tager med sig i bagagen resten af livet. Men også kun næsten.

For vi skal holde fast i kampen for, at børn kan være børn uden at skulle tænke på penge og regninger. I 2020 viste en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at op mod 60.000 børn i Danmark lever i fattigdom. Mange års blå politik har slået skår af det velfærdssystem, som vi har bygget op for at gribe dem, der ellers falder til bunds.

Det er også svært at tro på, at den kommende midterregering vil magte opgaven bedre. Før valget indgik S, RV, SF, Å og Enhedslisten en aftale om at reducere børnefattigdom. En aftale, som Enhedslisten måtte kæmpe benhårdt for at få igennem. En aftale, som Socialdemokratiet nu vil smide i den blå kakkelovn for at varme statsministerkontoret op.

Så kære børn: Kig blot lystigt ind i Marienborgs varme stuer, mens der forhandles om skattelettelser til de rigeste og nedskæringer i velfærden til de fattigste. I kan jo altid prøve at stryge en tændstik.

Stine Ry Andersen er medlem af Rød-Grøn Ungdom

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

ja, så enkelt kan det vel udtrykkes

Erik Karlsen, Marianne Jespersen, Jes Thomsen, Torben Skov, Per Klüver, Ole Olesen, Per Jakobsen, Susanne Kaspersen, Mogens Holme, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer , Steen K Petersen, René Hansen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

Vores folkevalgte politikere har besluttet, at det skal være økonomisk attraktivt at medvirke til folkestyrets arbejde..Selvfølgelig skal det det..

Ligeledes har markedets lov bestemt, at 'den fjerde statsmagts' kobbel af hundehoveder skal leve lidt bedre, end folk flest..

--

Så der skåles vellystigt i salonerne, tales salonfähigt..

Garcon, uno Moet, sild vo plæ....

--

Rendyrket 'Hunger Games', såmænd..

--

Det eneste, der sikrer disse charlataners vedvarende, selvsmagende opretholdelse af egne privilegier - økonomisk og socialt - er de alt, alt for mange nikkedukkers fatale evne til at lade sig tryllebinde af 'magten', 'glitteret', det betændte skin...

Man fristes efterhånden til at sige, at de er dumme nok til at læse og tro på, hvad der står i avisen...
--

Hvor er det heldigt, at Dagbladet Information har en så anderledes divers profil... <3 :D

--

Sultne børn? Det er vist syd for Sahara, ikke?

Jesper Johannsen

Kan de små ikke bare finde sig et arbejde? I Peru må børn arbejde fra de er 10 år.

- Her er Danmark da langt bagefter det "moderne" samfund.