I weekenden var min familie på en juletur til vores ødegård i Blekinge. Vi gik ture i frostvejret, drak gløgg og bagte brunkager, og så mangler man jo kun én enkelt ting for at komme rigtig i julestemning – nemlig svinekød.
Her er vi godt stillet, for i byen Bräkne-Hoby ligger en fuldstændig eminent god slagter, som også er lidt af en kulturinstitution. Den hedder Wictor Olsson, blev grundlagt i 1948 og drives i dag af Bengt Olsson og hans slæng af familie og venner, som er præcis det samme, som da vi købte ødegården for ti år siden.
Butikken er også et mødested for ikke bare byen, men hele oplandet. Der bliver serveret kaffe og småkager, imens man venter på sin tur, og så går snakken ellers. Gennemsnitsalderen blandt kunderne sådan en weekend i december ligger på den frække side af 60 år, så min søn og jeg trækker den gevaldigt ned, da vi ankommer lørdag formiddag.
Man bliver ju sulten.... tak. Og God Jul...
Dejligt at læse. Vi har været der mange gange, og bliver helt bløde i knæene af at læse om det