SERIEFOLK

Ukrainske gadekunsttyve får ikke lov at tage Banksy-stencil ned fra mur

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
5. december 2022
  • Gadekunsttyve: Et stykke af facaden på et ødelagt hus i Udkanten af Hostomel nordvest for Kyiv blev i fredags skrællet af, så der nu er en bar plet med mursten i stedet for det Banksy-værk, der ellers har prydet den. Otte ukrainere mellem 27 og 60 år blev i den forbindelse anholdt.
  • Banksy: Selve billedet, der forestiller en person med morgenkåbe, gasmaske og brandslukker, er konfiskeret af ukrainske myndigheder og ifølge dem i god behold. Det er bare et af flere stencils, som den britiske gadekunstner har lavet i området. De andre er nu under politibeskyttelse.
  • Amatørtrøffelavler I: Svampedyrker Dorthe Aalborg fra Mariager har som før nævnt her i spalten gravet en trøffel på 17 kg op i skoven nær sit hjem. Måske er den faktisk verdens største trøffel – den nuværende rekord har en italiensk trøffel på knap 2 kg – men det kan ikke blive endeligt verificeret.
 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

OK, Næste gang i finder ét eller i jorden, som I synes er interessant, så kontakter I det lokale museum.

At finde en trøffel, som er 10 gange større end den sidst funde store trøffel, og så overmale den med spraymaling ... need I say more?

det må alligevel føles mærkeligt at se på en knold med tør maling til en halv mill i skabet .)