SERIEFOLK

Artillerivalg skaber splid i hjemlige forsvarspolitiske kredse

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
26. januar 2023
  • Artillerister: Ikke fjernt fra krigens fronter i øst udkæmpes der i hjemlige militærpolitiske kredse et andet hidsigt slag: Med foræringen til Ukraine af vores nye, men børnesygdomsplagede CAESAR-kanoner har danske jenser for lidt at skyde med.
  • Eksbrigadegeneraler: Militærsagkyndige som Carsten Rasmussen og Michael Clemmesen ivrer fra deres otium for, at Danmark køber det sydkoreanske K9-artillerisystem eller det svenske Archer. De er begge teknologisk topmoderne og bruges af nære allierede.
  • Jakob Ellemann: Desuagtet ser valget af akut erstatningsanskaffelse ud til at lande på discountmodellen Atmos fra israelske Elbi, som kun Rumænien også har, og som ifølge Clemmesen ikke duer til »at indsætte mod en modstander, der kan skyde igen«.
  • Leila Stockmarr: Også producentens proveniens er et problem – som en politiker med rette pointerer, kan Danmarks bidrag til Ukraines frihedskamp nu indirekte booste Israels militærapparat og dermed skade palæstinensernes frihedskamp.
 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

En gentagelse af indkøbsskandaler, der handler om billigmad til fordel for virkning.

Dorte Sørensen

Hvorfor dette valg ? Blev disse våben ikke fravalgt for nogle år siden af etiske grunde - hvorfor så nu - sover alle Folketingets medlemmer?