Klumme

Flygtningetræthed lurer i Europa

Der er brug for proaktivt at modvirke en gryende folkelig og politisk modvilje mod ukrainske krigsflygtninge i en situation, hvor flere ukrainere flygter fra vinterkulde og bombeterror, og mange europæere står i en leveomkostningskrise
Rusland forsøger via misinformation at puste til en træthed over for de ukrainske flygtninge i Europa.

Rusland forsøger via misinformation at puste til en træthed over for de ukrainske flygtninge i Europa.

Anders Rye Skjoldjensen

Debat
25. januar 2023

Siden Rusland for knap et år siden angreb Ukraine i fuld skala, har Europa gjort meget for at støtte krigens flygtninge. De europæiske lande huser i dag 7,9 millioner. Heraf har de 4,7 millioner registreret sig under EU’s direktiv om midlertidig beskyttelse, som giver flygtninge mulighed for at bo, arbejde, studere og få adgang til værtslandets fulde skala af ydelser.

Men krigen fortsætter, så langt man kan se frem. Og Europas regeringer indstiller sig nu på, at den kan trække ud i årevis. Imens slås deres borgere med øgede leveomkostninger. En begyndende ’flygtningetræthed’ kan lure, skønt vi endnu kun har få eksempler på direkte fjendtlighed over for de ukrainske flygtninge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

En opfordring til at optrappe propagandakrigen?

Tak for at belyse et vigtigt emne. Desværre er fakta ikke så interessante for mange, som de burde være. At fremme eget narrativ er ofte vigtigere. Det er derfor af stor betydning at skabe basis for at søge de fakta der reelt belyser et emne. Jeg oplever, her i Krakow i Polen, at de ukrainske flygtninge er en velkommen tilgang til arbejdsmarkedet. Man håber faktisk at mange af dem bliver boende også efter en fredsafslutning. Hvornår den så end måtte komme.

Jens Thaarup Nyberg, Jørgen Munksgaard og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar