SERIEFOLK

Jakob Engel-Schmidt fik på blot 43 minutter dannebrog tilbage på Kronborg

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
28. januar 2023
  • Flagkamp I: Efter 400 år lignende det, at det var slut med vajende dannebrog på Kronborg. Siden 1600-tallet har det ellers været traditionen, at flaget ved solopgang hejses ud mod Øresund og sænkes igen, når solen går ned. Men efter nytår sluttede det, og beslutningen skyldtes det evigt onde: effektiviseringer

 

  • Flagkamp II: Det var en kæmpe tragedie, men heldigvis kastede landets nye kulturminister sig frygtløst og handlekraftigt ind i kampen. På Twitter skrev han Jakob Engel-Schmidt (M) ganske alfaderligt: »Selvfølgelig skal Dannebrog også i fremtiden vaje over Kronborg. Det finder jeg en løsning på omgående.«

 

  • Flagkamp III: Det er altid spændende at se, hvilke sager nye ministre markerer sig på i løbet af deres første dage, og at kulturministeren »omgående« satte embedsværket i gang med at finde en løsning på en af kulturpolitikkens helt store udfordringer var enormt inspirerende.

 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Henning Kjær

Kulturministeren har vel bare givet en ordre, og så må andre finde ud af hvor der så skal spares. For spares skal der, der er næppe flere penge fra ministeren.

Claus Petersen

Når et krigsskib, en fæstning eller en borg stryger flaget betyder det, at den overgiver sig. Heldigvis nåede svenskerne åbenbart ikke at opdage det. Tak til Kulturministeren for at have grebet ind :-)