SERIEFOLK

Kaare Dybvad holdes til ilden af Alternativet

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
18. januar 2023
  • Udsendelseshindrede I:  Det er svært at være udsendelseshindret udlænding. Ifølge loven og Rigspolitiets vejledning kan 18 måneders udsigtsløs udsendelse begrunde en opholdstilladelse, hvis udlændingen vel at mærke selv medvirker hertil. Fra 2000 til 2009 gav det opholdstilladelse til 447 personer.
  • Udsendelseshindrede II:  Hjemrejsestyrelsen skal forelægge sagerne for Udlændingestyrelsen, men i perioden 2010-2022 lykkedes det kun for 32 udlændinge at få en sådan opholdstilladelse. I otte af årene har tallet endda været helt nede på et 0. Dykket har fået Helene Brydensholt (Alt.) til tasterne.
  • Helene Brydensholt: Alternativisten har spurgt Kaare Dybvad, om Rigspolitiets vejledning fortsat er gældende. Det er den skam, svarer ministeren. Men vejledninger er kun vejledninger, siger han og lover en gennemgang af vejledningen for at se, om den lever op til »nuværende« praksis.
  • Kaare Dybvad: I 2021 og 2002 var tallet 0. Hvor mange forelæggelser har Hjemrejsestyrelsen foretaget i den periode, spørger Helene Brydensholt. Det er lidt svært at gøre elektronisk op, siger ministeren. Men efter en manuel gennemgang har Hjemrejsestyrelsen ikke fundet et eneste tilfælde.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her