SERIEFOLK

Nu skal kirkeministeren forholde sig til krænkelsessagerne fra Christianskirken

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
11. januar 2023

Louise Schack Elholm I: Knap har den nye kirkeminister fået sat sig i stolen, før opgaverne melder sig. Det drejer sig om en række spørgsmål fra SF’s Karina Lorentzen Dehnhardt om den omstridte og nu afskedigede sognepræst Flemming Pless, der blev undersøgt for krænkende adfærd over for fem kvinder.

Louise Schack Elholm II: Kirkeministeriet er beskyldt for at have beskyttet krænkeren mere end de krænkede, og det skal ministeren nu forholde sig til. Pless søgte selv sin afsked, og ministeren skal også vurdere det rimelige i, at man »blot kan sige sin stilling op og dermed gå fri af eventuelt ansvar«.

Karina Lorentzen Dehnhardt I: Det har taget Kirkeministeriet mere end et år at behandle krænkelsessagerne om de fem kvinder, og derfor spørger SF’eren nu Louise Schack Elholm ind til baggrunden for den lange sagsbehandlingstid. Hun spørger også, om »det er en rimelig ventetid i forhold til ofrene«.

Karina Lorentzen Dehnhardt II: SF’eren efterlyser også kirkeministerens vurdering af, om »den langvarige og uigennemsigtige håndtering af krænkelsessagen fra Christianskirken« giver andre mod på at henvende sig med en klage, hvis de oplever seksuel chikane eller krænkende adfærd inden for Folkekirken.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her