Kommentar

Republikanerne brænder i Repræsentanternes Hus på et bål, de selv har tændt

Det republikanske partis teatralske slagsmål med sig selv er ikke uden ironi, fordi partiets ledelse nu bliver ydmyget af den trumpisme, de selv har omfavnet. Men det er ødelæggende for den politiske handlekraft i USA
Matt Gaetz taler til sine republikanske partifæller i Repræsentanternes Hus. Gaetz, som er opstillet i Florida, er blandt de 20 republikanere, som stemmer imod Kevin McCarthy som formand for Repræsentanternes Hus.

Matt Gaetz taler til sine republikanske partifæller i Repræsentanternes Hus. Gaetz, som er opstillet i Florida, er blandt de 20 republikanere, som stemmer imod Kevin McCarthy som formand for Repræsentanternes Hus.

Cliff Owen

Debat
7. januar 2023

Han lød som en frihedskæmper på talerstolen: »Nogle gange skal man gøre ting, som ikke er behagelige, nogle gange skal man gøre ting, fordi man er kaldet til det,« sagde Matt Gaetz tirsdag aften på Capitol Hill i den amerikanske hovedstad.

»Det her land er blevet korrumperet af lobbyister og særlige interesser, det her sted er gennemsyret af korruption,« fortsatte han med henvisning til USA’s lovgivende forsamling. Han er opstillet i Florida og valgt til Kongressen for republikanerne, men han nægtede at stemme på den kandidat, som hans parti havde opstillet til posten som formand for Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy: Han vil ikke have en mand, »som i mere end et årti har solgt aktier i sig selv for at få magten«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Kan demokraterne ikke bare opstille en kandidat, der så får flere stemmer, fordi de fronter i republikanerne ikke kan blive enige? ;-)

Brian W. Andersen

@ Steffen Gliese

Hverken flere eller flest stemmer kan gøre det, fordi en kandidat skal have mindst 218 af de 435 stemmer i repræsentanternes hus for at blive formand. Republikanerne sidder på 222 af stemmerne og det eneste de er enige om lige nu, er at ingen stemme må gå til en demokrat, så bålet i repræsentanternes hus kan brænde længe endnu. Stemmespild er altid mere effektivt, når man skal have det absolutte flertal med sig, frem for blot at undgå at få det imod sig som vi kender det fra dansk politik.

Kirsten Lindemark, Eva Schwanenflügel, Pernille Elholm, Troels Ken Pedersen, Susanne Kaspersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Alternativt kunne demokraterne stemme for Kevin McCarthy men det sker formentligt ikke…