kommentar

Rune Lykkeberg: Da opgøret med Davos kom til Davos

Davos blev endnu en gang anledning til at konstatere senkapitalismens dybe krise. Sådan var det også efter dot.com-bølgen og finanskrisen, uden at det ændrede noget som helst. Spørgsmålet er, hvorfor det denne gang skulle føre til forandringer
Torsdag var Greta Thunberg i klimaaktion i Davos. I år kom modstanden mod Davos-konsensussen dog også fra kapitalismekritiske strømninger i den amerikanske administration.

Torsdag var Greta Thunberg i klimaaktion i Davos. I år kom modstanden mod Davos-konsensussen dog også fra kapitalismekritiske strømninger i den amerikanske administration.

Arnd Wiegmann

Debat
21. januar 2023

Efterhånden ville det vel for mange politiske ledere være lige så pinligt at blive set på billeder fra World Economic Forum i Davos som for en familiefar at blive afsløret på vej ind på et bordel. Man ligner én, der forråder alt det, man siger derhjemme, hvis man dyrker det selskab, når man er ude.

Så derfor blev mange politiske ledere væk i år – fra USA kom hverken præsidenten, vicepræsidenten eller udenrigsministeren. World Economic Forum, som har været afholdt siden 1974, har ifølge Financial Times været med til at opbygge hele den handelsverden, som nu er under opløsning i klimakatastrofer, ulighed og politisk kaos.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg er meget positivt stemt over for den retning USA har taget under Biden. En mere social liberal retning . Forhåbentlig vinder demokraterne næste præsident valg . Det vil være godt for det vidunderlige og innovative land

Lise Lotte Rahbek

Det er for mig at se udmærket at blive mindet om,
at verdens magt mødes og samarbejder og støtter hinanden i at blive ved med at beholde magten, hvor pengene er.

Søren Kristensen

Jeg har ikke noget problem med at inflydelsesrige og på anden vis velhavende mødes og taler sammen, håber bare for deres egen og vi andres skyld, at det ikke bliver et ekkokammer.

We can have democracy in this country, or we can have great wealth concentrated in the hands of a few, but we can't have both.
( Louis D. Brandeis. Supreme Court Justice, 1856-1941)

Jørgen Tryggestad, jens christian jacobsen og Niels Bent Johansen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

@,Kim Lahn
Biden socialliberal!?!?
Han er en chauvinistisk nationalkonservativ, der vil gøre alt for at bevare USAs verdenshegemoni, gældsætte millioner af landets borgere, skære ned på de nationale sygesikringsordninger, sætte lovgivning ud af kraft, der har beskyttet minoriteters rettigheder til naturressourcer og fjerne miljøbeskyttelse der hindrer produktion, som NSA har klassificeret.
Socialliberal?

Peter Mikkelsen, Torben Skov og Jørgen Tryggestad anbefalede denne kommentar