SERIEFOLK

Så kom de woke efter litteraturen

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.
Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.
Debat
31. januar 2023
  • Mikkel Bjørn I. »SLUT med H.C. Andersen, Blicher & Herman Bang?« spørger den unge folketingsmand, der netop er skiftet fra Nye Borgerlige til DF. Han har nemlig læst i Berlingske, at danske bibliotekarer kan tage kursus i »racialisering, hvidhed og privilegier«. 
  • Mikkel Bjørn II. Man kan berolige Bjørn med, at mindst en af de tre nævnte forfattere var homoseksuel og altså vil have pæne chancer for at overleve den udrensning, man ifølge Mikkel Bjørn må formode venter, når bibliotekarerne vender hjem fra kursus og »er blevet inspireret af skørt amerikansk tankegods«.
  • Mikkel Bjørn III. Når man på biblioteker finder flest bøger af »hvide mandlige forfattere«, skyldes det, »at disse personer af historiske årsager har skrevet flest bøger«, skriver han på Facebook. Opslaget er akkompagneret af et billede af Bjørn selv, som holder en biografi om Herluf Trolle fra 2016 i hånden.
  • Christian Bitz. Sagen om den engang så folkekære sundhedsguru, der blev afsløret i at plagiere keramikeren Kasper Würtz’ produkter og markedsførte dem som egne kreationer, er endelig slut. Würtz får 6,4 millioner kroner plus renter i erstatning.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"De woke" er det overhovedet dansk, endsige godt dansk?

Bjørn Pedersen

Det giver ikke mening at oversætte ordet, Jan Damskier. Vi oversætter heller ikke weekend, stress, eller rock (i den musikalske kontekst).

Man kunne selvfølgelig fordanske det til "de wokede", men det bliver det vel ikke mere dansk af?

Hvad hedder det danske ord woke i flertal?