SERIEFOLK

Så sætter vi gang i dyrplageriet igen

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
4. januar 2023
  • Pelsbegejstrede: Bedst som man troede, at minkavl var fortid i Danmark, er det fra nytår igen tilladt at avle de små bløde pelsdyr. Fødevarestyrelsen forestiller sig, at det skal være en begrænset produktion på 15-30 besætninger med gennemsnitligt 8.500 mink, få ansatte og geografisk spredning.
  • Coronabekymrede: Jamen hvad med coronarisikoen, der lå bag nedslagtningen af de små aggressive rovdyr? Den er der skam endnu, men ifølge Fødevarestyrelsen betyder et begrænset antal besætninger, at kun ganske få medarbejdere risikerer smitte – hvis altså en besætning skulle blive smittet.
  • Variantbekymrede: Selv om det er vanskeligt at estimere »en præcis sandsynlighed« for bekymrende varianter, anser styrelsen det for »sandsynligt«, at hvis en minkbesætning smittes, vil man kunne identificere virusvarianter i mink, hvis ikke infektionen »begrænses eller bekæmpes effektivt«.
  • Risikobekymrede: Går det værst, er sandsynligheden for en bekymrende variant (VOC) mellem 0,5-3,5 procent afhængigt af antal besætninger. Det kalder styrelsen en lav risiko i forhold til, at der opstår en VOC i en population på 7,9 milliarder mennesker i en situation med global smittespredning.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ete Forchhammer

Har Sundhedsstyrelsen, og regeringerne, også vurderet minkavlernes samarbejdsvillighed og lovlydighed?

Flemming Kjeldstrup, Eva Schwanenflügel, Inge ambrosius, David Zennaro og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar