SERIEFOLK

Skuespillere søger om erstatning for 55 år gammel sexscene

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
7. januar 2023
  • Romeo og Julie. De amerikanske skuespillere Olivia Hussey og Leonard Whiting har lagt sag an imod filmselskabet Paramount, fordi de for 55 år siden – da de var henholdsvis 15 og 16 år – angiveligt følte sig presset til at lave en nøgenscene i filmen Romeo og Julie fra 1968. Det skriver mediet Variety.
  • Hussey og Whiting I. Filmen – som i øvrigt blev oscarnomineret – er instrueret af Franco Zeffirelli, og det var ham, som angiveligt først lovede, at de kunne have hudfarvet tøj på i scenen, men siden krævede, at de tog det af, fordi filmen »ellers ville floppe«, siger de nu over 70-årige skuespillere.
  • Hussey og Whiting II. Man ser derfor Whitings baller og Husseys bryster i scenen. Og det har – mener de to – været medvirkende årsag til, at de trods filmens succes ikke er blevet tilbudt mange roller siden. Derfor søger de om – og hold nu fast – en erstatning på 3,5 milliarder kroner.
  • Olivia Hussey. Lidt uheldigt for sagen er det, at Olivia Hussey i 2018 fortalte om nøgenscenen i Fox News og sagde: »Det var ikke noget særligt.« Til Variety har hun også sagt, at Zeffirelli filmede scenen på en smagfuld måde. Franco Zeffirelli døde i 2019 og kan derfor ikke vidne i sagen.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Poul Anders Thomsen

Det hedder vist at "slå plat på"

Peter Blondin

Mon dog, de på noget tidspunkt overhovedet har været "skuespillere?
Peter Blondin.