Klumme

Både medierne og fagbevægelsen er ansvarlige for manglen på faglærte debattører

Der er masser af råt talent, spændende personligheder og vigtige fortællinger blandt folk med erhvervsuddannelse, men de finder sjældent vej til mediebilledet. Det er ærgerligt for samfundsdebatten
Mange unge, der er i gang med en erhvervsfaglig uddannelse, blander sig ikke i samfundsdebatten. Billedet er fra DM i Skills i Fredericia.

Mange unge, der er i gang med en erhvervsfaglig uddannelse, blander sig ikke i samfundsdebatten. Billedet er fra DM i Skills i Fredericia.

Claus Fisker

Debat
21. februar 2023

For et par måneder siden kom Dansk Ungdoms Fællesråd med deres årlige demokratianalyse. Den viste sig at gemme på en bekymrende tendens. Næsten to tredjedele af de unge, som enten har taget eller er i gang med en erhvervsfaglig uddannelse, har en såkaldt lav demokratisk selvtillid. Det er langt flere end deres jævnaldrende på gymnasierne. Samtidigt ved vi fra tidligere undersøgelser, at samme gruppe har langt større tilbøjelighed til ikke at stemme til folketingsvalg eller fravælge samfundsdebatten

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Jeg er lettet over at konstatere at ordet 'faglært' knyttede sig til personernes erhverv og ikke til deres debattørstatus.
Ja, jeg er enig i at alt, alt for få mennesker med faglig baggrund får deres stemme ud i medierne. Måske kender journalisterne ikke rigtig nogen eller redaktøren vil hellere ha nogle af de sædvanlige stemmer, eller de faglærte har for længst givet op overfor mængden af bullshit og politiker-ævlebævle.
Svært at vide.

Carsten Sperling, David Zennaro, Nels Friis Christensen og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar

Der skal jo helst være videnskabelig evidens, når man vil lade folk udtale sig i medierne. Selv om de såkaldte eksperter tit udtaler sig om ting, de i realiteten ved meget lidt om. Men det virker som medierne ikke helt kan finde ud af at lytte til mennesker med en faglig baggrund. Heller ikke her i Information, hvor vi for kort tid siden så en stor artikel med unge mennesker, hvor 90% gik på gymnasiet. Hvorfor havde man ikke også henvendt sig på en erhvervsskole?