SERIEFOLK

I Bibelen er han hyrde, tornebusk og hønemor, men hvilke pronominer foretrækker Gud selv?

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
24. februar 2023
  • Gud I · Kirken i England har nedsat en kommission, der skal undersøge, om præsterne fremover skal prædike kønsneutralt. Man overvejer blandt andet at bruge kønsneutrale betegnelser som ’de/dem’ i stedet for han, skriver The Guardian, hvilket vil ændre på flere årtusinders tradition.
  • Gud II · Men i Danmark bliver der allerede prædiket kønsneutralt. I hvert fald i Nørresundby Kirke, hvor Kathrine Fischer er sognepræst. »Gud har ikke et køn,« har hun sagt i Go’ aften Live, hvor hun også fortæller, at hun i Bibelen har fundet 58 forskellige måder, hvorpå Gud omtales.
  • Gud III · Gud er beskrevet som faderen, som herren og hyrden, men også som en brændende busk, en hjørnesten og en hønemor, forklarer hun. Men den køber teologen Iben Tranholm ikke. »Det handler ikke om, hvad vi tror om Gud, men om den måde, Gud har præsenteret sig selv på.«
 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"Når HAN præsenterer sig selv"? Så vidt jeg husker sagde den flammende tornebusk: "Jeg er den, jeg er" og helligånden er hunkøn på hebraisk.

David Zennaro, Ove Junne og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Christian de Thurah

Det begynder at minde om middelalderens absurde teologiske diskussioner.