SERIEFOLK

Kvindelige skuespillere må ikke vente på Godot

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
7. februar 2023
  • Godot. Den unge irske teaterinstruktør Oisín Moyne havde glædet sig til at opsætte Mens vi venter på Godot, et hovedværk inden for absurd teater, på studenterscenen på Groningen Universitet. Men nu er stykket taget af plakaten.
  • Vladimir og Estragon. Moyne havde ønsket alle roller besat af mænd, da stykket jo kun har mandlige personer. Studenterscenens ledelse insisterede derimod på, at kvindelige skuespillere også skulle kunne byde ind. For at sikre inklusion og diversitet.
  • Samuel Beckett. Det viser sig nu, at forfatteren fastsatte, at mænd skulle spille alle roller i fremtidige opsætninger. Måske kunne han ikke tro på kvinder som resignerende vagabonder. Litterære bobestyrere vogter over restriktionen indtil 2059.
  • Lars von Trier. Becketts åndsfrænde vil være enig i, at kunst trumfer repræsentation. Scenerummet er en verden af total krigsødelæggelse, måske efter et nukleart ragnarok. En dramaturgisk pointe kan være, at intet frugtbart kan eksistere i denne ødemark.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her