SERIEFOLK

Så skal det igen handle om dyremishandling

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
8. februar 2023
  • Jacob Jensen. Regeringens fødevareminister – den tidligere Mærsk-ansatte Jacob Jensen (V) – har netop fået endnu en gyser til godnatlæsningen. Det er Fødevarestyrelsens årlige rapport om dyrevelfærd, hvor resultaterne af styrelsens kontrolarbejde i 2021 oplistes i skemaer og tabeller.
  • Husdyrholdere. Fødevarestyrelsen har kontrolleret besætninger med blandt andet grise, kødkvæg, fjerkræ, heste, pelsdyr og hunde. Ud af 835 kontroller har styrelsen givet indskærpelser i 247 tilfælde samt 15 politianmeldelser. Kort sagt blev gældende regler ikke overholdt i 30 procent af besøgene.
  • Rasmus Prehn. Også den tidligere S-fødevareminister fik lidt til nattehyggen, da rapporten med tilsvarende tal for 2020 udkom. Dengang ville Prehn starte »en dialog med erhvervet« og »søge at få overtrædelsesprocenten ned ved at hæve kontrollen«, fordi »dyrevelfærdsreglerne skal overholdes«.
 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her