SERIEFOLK

Skuespillere med anden etnisk baggrund anklager Lars von Trier for diskrimination

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
4. februar 2023
  • Filmdiskrimination I: En gruppe danske skuespillere med anden etnisk baggrund har lavet en kampagne, hvori de kalder filmbranchen diskriminerende. På trods af lange uddannelser får skuespillerne nemlig aldrig de fede roller, men må tage sig til takke med roller som sexarbejder eller rengøringspersonale.
  • Filmdiskrimination II: De langer især ud efter tre navngivne instruktører, nemlig Thomas Vinterberg, Paprika Steen og Lars von Trier. Deres aktuelle film og serier rummer nemlig tilsammen 42 karakterer, men ikke én eneste skuespiller er af anden etnisk oprindelse end dansk, kritiserer gruppen.
  • Filmdiskrimination III: Derfor har de lavet alternative versioner af plakaterne for de aktuelle film og serier, sådan som de ville se ud, hvis rollelisten også talte skuespillere med en anden hudfarve, handicap eller flere kvinder over 45 år for at markere, at også de får markant færre roller.
 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Nu er det jo ikke sikkert, at Lars v T er et af de mest reflekterede og forstandige menneske. Lad ham dog være.

*mennesker

Marie-Christine Poncelet

De har ret.
Og hvad kan man forvente af Lars v.T , det ville være hele mærkeligt hvis der dukkede pludselig en brune menneske op i en af hans filme , det ville bryde hans værker s homogene hvidhed.