Kronik

At bygge boliger på Refshaleøen er lige så tåbeligt som at fylde Søerne med jord

Vi skal hæge om det unikke utæmmede kulturfrirum, som er skabt på ’Reffen’ – og som nu trues af udviklere, som vil plastre store dele af stedet til med boliger. Erfaringer viser, at den sameksistens ikke er nem – og at kunsten og kulturen taber
Refshaleøen har bevist, at der er en anden vej end de traditionelle pæne bydele. Det må vi ikke kaste væk.

Refshaleøen har bevist, at der er en anden vej end de traditionelle pæne bydele. Det må vi ikke kaste væk.

Mathias Svold

Debat
22. marts 2023

Først bruger man kunstnere og kultur til at gøde jorden for at gøre et område spændende og attraktivt. Så tager man arkitekter som frivillige gidsler, medbringende farvestrålende tegninger og fremtidsvisioner.

Og til sidst står vi allesammen og græder over det, der forsvandt og aldrig mere kommer igen.

Sådan frygter jeg, det vil gå med Refshaleøen. Nøjagtig som det skete med Holmen – med Carlsbergbyen – og i mindre målestok Krøyers Plads, der hvor Luftkastellet engang lå – og snart med Papirøen.

For når først kulturen og kunsten tvinges ud, og boliger rykker ind, så dør livet – og hvor selve det at hoppe i vandet på en sommerdag bliver forbudt af et selvbestaltet beboervagtværn, der også håndhæver forbuddet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rune Stilling

Hørt Og god fornøjelse med Socialdemokratiet i Københavns Kommune og på landsplan. De er p... ligeglade med den slags værdier. Der skal hældes beton ud over det hele og det kan gå for langsomt.

Peter Blondin, Mette Rasmussen, Carsten Munk og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar