SERIEFOLK

Kirkebøssen blev lænset af formanden for menighedsrådet

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
15. marts 2023
  • Menneskesønnen. Ifølge Matthæusevangeliet var det go’e gamle Jesus, der sagde: Giv kejseren, hvad kejserens er, og Gud, hvad Guds er, da han blev forevist en denar med kejserens billede. Han kunne altså sagtens skelne mellem, hvad der hører til Gud – og hvad der hører til øvrigheden.
  • Lænseren. Helt så let ved at skelne mellem dit og mit var det ikke for en 53-årig formand for et menighedsråd på det østlige Lolland. Ifølge Ritzau lænsede han kirkebøssen »godt og grundigt« for kollekten og overførte midlerne til sin egen private bankkonto med i alt 14 overførsler.
  • Mandatsvigeren. De første overførsler var kun på beskedne beløb: 180 kroner og den slags. Men snart voksede beløbsstørrelsen, og den største enkeltoverførsel var på 35.000 kroner. I alt er den nu fratrådte formand tiltalt for mandatsvig for 114.549, 23 kroner. Manden nægter sig skyldig.
 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her