kommentar

De mystiske forgiftninger af iranske skolepiger er kemisk krigsførelse mod revolutionen

Den iranske regering har udvist en tankevækkende ligegyldighed over for de systematiske giftangreb mod hundredvis af skolepiger i landet – kort efter at netop unge iranske kvinder indledte det voldsomste oprør i den islamiske republiks historie
Debat
4. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her
I månedsvis har iranske skolepiger ført an i protesterne mod det iranske regime – her i Teheran i oktober sidste år.  

I månedsvis har iranske skolepiger ført an i protesterne mod det iranske regime – her i Teheran i oktober sidste år.  

Ritzau Scanpix

Det iranske regime blev for omtrent tyve år siden udfordret af en massemorder i Mashad: Han var ikke farlig for regimet, fordi han truede det, men fordi han realiserede det så radikalt, at det udstillede den islamiske republik i al sin perversion. Den 39-årige Saeed Hanaei kunne ikke udholde synet af de prostituerede, der stillede sig ud på gaden om natten, blev samlet op af mænd og afslørede, at synden findes i den islamiske republik. Så han kvalte én for én 16 prostituerede i deres tørklæde. Historien om Hanaei blev fortalt i Maziar Baharis dokumentarfilm And Along Came a Spider fra 2003 og genfortolket i Ali Abasis spillefilm fra sidste år, Holy Spider.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

poul pedersen

Også i det Iranske regime findes der formentlig mange aktører, der på forskellig vis er informeret om hvad der praktiseres, også på det mere skjulte niveau.
Kunne man ikke forestille sig, at en klækkelig dusør for en whistleblower gerning med behørig dokumentation, kunne friste nogen til at lave servere en læk til omverdenen, der kunne dokumentere, at en sådan forbryderisk gerning er orkestreret af styret i Iran.
Måske er det en opgave for menneskerettighedsorganisationer at danne en særlig fond med denne opgave.

Rasmus Kristiansen

Vanvittigt, ja forbryderisk, forfærdeligt, bestialsk, brutalt, makabert.., det der udspiller sig og foregår mod Deres egen befolkning i Iran. Det har stået på alt for længe, siden sidste år.
Helt grotesk skrækkeligt. Myrderier, henrettelser, voldtægter, tortur, vold.
Skal stoppes omgående. Noget og mere må og skal gøres yderligere og mere hårdt eller konsekvent fra verdenssamfundets side af. Kom i gang, sæt i værk. Det er bestemt, afgjort slapt der ikke sker mere for at få det stoppet.
Afskyeligt, smæksygt og det rene vanvid, det der er blevet hverdagen i Iran p.t.
Stod så sent som i går eller foregårs på dr.dk der forsat henrettes løs, er ikke overrasket, henrettes løs ( de er ikke raske ), og debatten på P1 havde også emnet op at vende for ikke så lang tid siden igen. Mere må gøres. Mere belysning og mere skride til handling for at stoppe dette rablende vanvid.
Kvinde, liv, frihed.