Klumme

’Operarejsen’ minder os om, hvor fedt det er at rejse med tog

Nu mangler vi bare, at det igen bliver muligt at rejse rundt i Europa med nattog, som både er klimavenligt og en praktisk rejseform. Hvad der er brug for, er fremfor alt politisk vilje, så flere kan tage på kulturrejse
Vennerne Allan Gravgaard Madsen, Rasmus Bruun og Frederik Cilius tager toget rundt i Europa i anden sæson af DR’s glimrende ’Operarejsen’.

Vennerne Allan Gravgaard Madsen, Rasmus Bruun og Frederik Cilius tager toget rundt i Europa i anden sæson af DR’s glimrende ’Operarejsen’.

Fra DR

Debat
17. marts 2023

Måske har du – som så mange andre i disse uger – nydt at se tv-programmet Operarejsen. Det har jeg.

I første sæson rejser Frederik Cilius sammen med vennerne Rasmus Bruun og Allan Gravgaard Madsen gennem Europa i autocamper og opsøger operaforestillinger, alt imens de spiser, drikker og snakker frit fra leveren. Et charmerende program, der introducerer en genre, som i manges øjne kan virke højpandet og kedelig.

Én besnærende ting ved programmet er, at vi som seere får privilegerede glimt af forestillinger på diverse toneangivende europæiske operahuse, hvilket ville koste en formue, hvis man selv skulle betale for billetter til første parket. En anden ting er, at programmet viser verden fra en helt anden og befriende konfliktfri vinkel. Hvad vi ser, er et Europa uden vold, lidelse, krig og politisk strid.

For en kort stund kan vi som tv-seere dvæle ved, hvordan verden også kan være.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Den største bremse er utvivlsomt liberaliseringen af togtrafikken, der nedbryder gode, fasttømrede og institutionaliserede koordinerende samarbejder.
Der skal ikke betales tilskud, der skal støttes, og der skal igen tænkes i enhed i de nationale selskaber, så man ikke falder i den fælde at fjerne togdrift fra opretholdelse af infrastrukturen.
Vi er nødt til at vende tilbage til en mere simpel udgave af arbejde og produktion i samfundet, hvor det først og fremmest går ud på at løse opgaverne og sikre borgerne - alle borgere - et tilstrækkeligt livsgrundlag. Så vil mange problemer løse sig.

uffe hellum, Finn Breddam, Morten Olsen, Ole Meyer og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Ser ikke udsendelserne uanset sympati og lidt nydelse af opera.
Vi kan simpelthen ike holde disse tre mænd ud.
Men ser da gerne toget får en bedre chance i klimaets navn.

Annegrete Larsen

Der er fra den danske regerings side en uhørt ikke-interesse i at sikre alternativer til flyvning. Når det går højt så kigger regeringen til EU eller til nabolandene Sverige og Norge. Det er som om, at det kun er andre landes borgere, der interesserer sig for at køre langt med tog. Følg gerne med på Facebook siden Bevar Nattoget!

Nova Lone Jespersen, Ditte Bjerregaard, Morten Olsen og Ole Meyer anbefalede denne kommentar
David Zennaro

Som fattig pensionist, der hverken har råd til champagne, kaviar, opera eller andre rejser skal jeg ikke se et program med højrefløjens lejesvende, der sviner med de penge, som vi fattige godt kunne bruge.

TV programmet er morsomt, men handler mest om de tre mænds selvoptagethed og mindre om opera og de byer de besøger. Det er lidt ærgerligt for ideen er god og mændene er vidende. Men det er bare for selvfedt præsenteret.