SERIEFOLK

Rusland udsteder arrestordre mod ICC’s chefanklager

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
23. marts 2023
  • Karim Khan. En chefanklager ved Den Internationale Straffedomstol (ICC) bliver nu selv tiltalt og begæret arresteret. Af Ruslands statsadvokat. Fordi ICC »ulovligt« har tiltalt Ruslands præsident, Vladimir Putin, for krigsforbrydelser i Ukraine.
  • John Bolton. Inspirationen til det særegne skridt kommer tænkeligt fra USA’s daværende nationale sikkerhedsrådgiver, som i 2018 truede med at lade ICC’s dommere anholde, hvis de vovede at rejse sag mod USA for krigsforbrydelser i Afghanistan.
  • Cyril Ramaphosa. Putin er eftersøgt som kriminel i 123 lande. Også i Sydafrika, hvor han ventes som gæst ved BRIKS-topmødet i august. Sydafrika tager ICC’s arrestordre »ad notam«, men dets præsident vil ikke kommentere »spekulationer« om anholdelse.
  • Jacob Kaarsbo. Ruslands forårsoffensiv står i stampe. Nye kampvogne må nu skaffes fra arkæologiske lag i arsenalet, påpeger en analytiker: På vej til fronten er nu T54’ere – modellen, Sovjet brugte til at slå opstanden i Ungarn ned i 1956.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her