Georg Metz: I Socialdemokratiet er retspolitik åbenbart noget, man fører trods indsigt

Engang for ikke så forfærdelig længe siden gik socialdemokraterne om end ikke forrest så i flere tilfælde nær de forreste, når talen faldt på retssikkerhed. Siden har den uunderbyggede retsbevidsthed fået fuld opmærksomhed
Socialdemokratiet fastholder lige så stram retspolitik som fremmedpolitik for ikke at blotte højre flanke, skriver Georg Metz i denne kommentar.

Socialdemokratiet fastholder lige så stram retspolitik som fremmedpolitik for ikke at blotte højre flanke, skriver Georg Metz i denne kommentar.

Bo Amstrup

Debat
14. april 2023

Mens verden ser ud til at sætte skub på sin almindeligvis forventede undergang, konstaterer stadig flere kommentatorer som påfaldende træk i tiden, at fagkundskab i den politiske debat er betroet rollen som bønder bag scenen i tredje akt i en glemt opera.

Indsigt risikerer man ellers sin eksamen for ikke at besidde. Landets justitsminister dumpede forleden, da ministeren i modsætning til sit ministerium hævdede, at straf virker og nedbringer volds- og bandekriminaliteten. Det passer ikke. Det ved alle, der har læst blot mådeligt i faglitteraturen om forbrydelse og forbrydere, og som med netop det svar: »straf virker ikke«, til gengæld består eksamen.

Ministeren insisterer: Straffens positive virkning er velbelyst. Lidt på linje med manden i månen, der er lavet af alpeost.

Ministeren lod i samme åndedrag forstå, at også varetægtsfængsel gavner. Farlige forbrydere holdes dermed væk fra gaderne. Når folk er sat i spjældet, er der jo nok noget om snakken, og så længe de er i isoleret i varetægt, render de da ikke rundt og laver (flere) ulykker, heller ikke hvis de er uskyldige.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Niels Vest-Hansen

Trist som den smukke røde skjorte efterhånden skuer ganske brun.

Peter Mikkelsen, Peter Meyling, Elisabeth Tryde, Torben Skov, Per Husfeldt, Gitte Loeyche, Ete Forchhammer , Leif Høybye, Kristian Bernhardt Jensen, Steen K Petersen, Birgit Sloth, Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Peter Blondin, Birthe Gawinski, Elisabeth From, Arne Albatros Olsen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Henrik Jandorf

Denne , Georg Metz's, nekrolog over et Socialt "demokrati" er seriøst tankevækkende. Deprimerende er det at se Frederiksens (vores folkevalgte leder!) forvrængede, dysfunktionelle ansigt (du ser syg ud, du er vel ikke bleg?).

Den tidligere så ideologiske bannerfører for menneskelighed er som en kamæleon vendt på en tallerken og står nu for et koksgråt, umenneskeligt syn. Hvad hun har måttet sælge ud af i egen interesse og i partiets, hvis linje hun ikke længere aner værdisættet af - tja, det er ikke engang længere umagen værd at vurdere.

Kun gode historikere kan skrive et tåleligt eftermæle over et ubeskriveligt fallit. Skuffende - depraveret og husmandsagtigt.

Peter Mikkelsen, Elisabeth Tryde, Egon Stich, Torben Skov, Per Husfeldt, Gitte Loeyche, Ete Forchhammer , Steen K Petersen, Peter Wulff, Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Peter Blondin, Flemming Sørensen, Birthe Gawinski, Elisabeth From, Arne Albatros Olsen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Ja, hvor er røde mor henne - når man har brug for hende?

Elisabeth Tryde, Torben Skov, Gitte Loeyche, Ete Forchhammer , Inger Pedersen, Per Klüver, Eva Schwanenflügel, Peter Blondin og Elisabeth From anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Et PS: til de 2 kvinder og 3 børn, der ikke har udsigt til at blive hjemtaget - den 3 kvinder og hendes 2 børn , der fik sit danske statsborgerskab tilbage med en Højesteretsdom, er forhåbenligt allerede på vej hjem.

Kan der ikke spørgers hvad er Danmark blevet for et land , når "vi" ikke kan tage hånd om 2 mødre og 3 børn?????

Peter Mikkelsen, Poul Genefke-Thye, Elisabeth Tryde, Torben Skov, Gitte Loeyche, Sonja Rosdahl, Leif Høybye, Torben Lindegaard, Eric Mård, Steen K Petersen, Carsten Munk, Knud Chr. Pedersen, Birgit Sloth, Inger Pedersen, Per Klüver, Eva Schwanenflügel, Peter Blondin, Christian Mondrup, Birthe Gawinski, Elisabeth From og Erik Karlsen anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Uvidenhed og magtbegær munder som regel ud i kynisme.

Elisabeth Tryde, Torben Skov, Sven Elming, Gitte Loeyche, Ete Forchhammer , Eric Mård, Niels Tryde Munch, Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel, Elisabeth From og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Tag nu navneforandring til socialforræderiet !

Elisabeth Tryde, Torben Skov, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Peter Blondin og Elisabeth From anbefalede denne kommentar
Thomas Frisendal

Magtbegær trumfer alt - og fører til kynisme.

Torben Skov, Kristian Bernhardt Jensen, Inger Pedersen, Per Klüver, Eva Schwanenflügel og Peter Blondin anbefalede denne kommentar
Annette Munch

det politiske prærogativ er at kunne træffe indgribende beslutninger mod bedre viden

Elisabeth Tryde, Torben Skov, Ete Forchhammer , Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

"Rundt i verden nedbrydes i disse år sagkundskab til fordel for den aggressive agitation i den falske, flade, forenklings navn. Rent bortset fra rene diktaturer sker det i Polen, Ungarn, Israel, USA … listen er lang og bliver stadig længere."

Og hvorfor er det noget at stræbe efter, kunne man spørge SVM-regeringen om?

Elisabeth Tryde, Torben Skov, Ete Forchhammer , Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel og Peter Blondin anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Fint portræt af et magtparti der degenererer langsomt under magtens byrde - kunne for den sags skyld også være et portræt af Venstre så er det ikke sådan - kære Metz - at hele vores demokrati viser sine fundamentale svagheder i denne tid med et spinkelt flertalsdiktatur bygget på nogle nordastlantiske mandater og den interne angst for at hele korthuset kollapser i morgen. Det er jo ikke en gigant på lerfødder - nok mere en prut i et glas danskvand.

Sven Elming, Gitte Loeyche, Ete Forchhammer , Steen K Petersen, Carsten Munk, Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel og Peter Blondin anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Forleden stod der i Inf. at man havde arresteret 65.000 i El Salvador, ca. 1 % af befolkningen, og man i 200 dage ej havde haft et mord, mod tidligere et mord hver dag. Jeg tror heller ikke man bliver et bedre menneske af at sidde i fængsel, men bliver man det ved at slippe for at sidde i spjældet. I El Salvador mener man tilsyneladende ikke at narkogangsterne er blevet rarere af at være på fri fod, så nu prøver de noget andet.

Igen, igen formår Georg Metz på elegant, klarsynet og sønderlemmende måde at fremstille, i dette tilfælde, socialdemokratiets hykleri og opportunisme. En bedre pen findes ikke i DK.

jens peter hansen

Ja Metz er klar og sønderlemmende, som når han uden blusel forstår Putins ret til at sønderlemme sine buffer- og randstater.

Fint foto. Min første tanke er "vor tids Mussolini".