Det er den hvide tid, og træerne bruser i haven

Det meste står stadigvæk på spring, og her inden løvspring spiller fuglene en særlig rolle
Den gule vipstjert er ankommet.

Den gule vipstjert er ankommet.

Johnny Madsen

Debat
12. april 2023

Så kom vipstjerten. Forleden, da jeg var i gang i haven, lød den velkendte lyd fra taget, og dér pilede vipstjerten hen ad tagrygningen. Den lyder, som når nogen tygger på et gummibånd, mener en af mine venner, og det er faktisk en ret præcis beskrivelse. Gggiiirrrtttt.

Senere var der to vipstjerter nede og drikke ved havedammen, forhåbentlig både en hun og en han. Jeg så dem ikke selv, men måtte nøjes med rapporten, og gemalen mener ikke at kunne kende forskel på kønnene. Siden har vi ikke set dem, men nu ved jeg, at de er her. Og min nabo har set en gul vipstjert. De holder til et stykke ud ad vejen mod Østersøen, men den ene havde åbenbart et ærinde på hendes gårdsplads.

Så også de gule er her.

Og to viber i flugt er det blevet til, dem holder jeg et nøjsomt øje med, der er så få af dem tilbage. Ingen vandhuller, ingen viber. Men der må være andre, der har det ligesom mig, i det mindste har nogen nyanlagt en lille vibefristende sø på en eng i nærheden. Og tidligere var der netop viber deromkring.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ejvind Larsen

Dejligt, Karen.
Efterpåske tak.

Jens Rasmussen

Min kloge svigerinde siger, at man først beskærer roser når birkens blade er så store som museører. Formodentlig en husmus......