SERIEFOLK

Pas godt på klodens dyr. Ellers kommer de efter dig

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
26. maj 2023
  • Werner Schaufelberger. Naturen er barsk. Det måtte den schweiziske skipper Werner Schaufelberger sande, da hans sejlbåd for nylig blev angrebet af tre spækhuggere ud for Gibraltar. Angrebet, som stod på i halvanden time, var så voldsomt, at båden sank, og besætningen måtte reddes af kystvagten.
  • Alfredo Fernandez I. Faktisk synes spækhuggerne i netop det farvand at være ekstremt aggressive. Siden 2020 er der rapporteret mere end 500 tilfælde af angreb, og det undrer den portugisiske marinebiolog Alfredo Fernandez, der mener, fænomenet udspringer af én traumatiseret hval.
  • Alfredo Fernandez II. Fernandez tror ikke, det er samme hval, der står bag alle angreb, men hans teori er ifølge Live Science, at én spækhugger er blevet ramt af en båd eller fanget i et fiskenet, og det har gjort den så gal, at den nu angriber både. Det har dens venner set, og nu efteraber de.
 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her