Klumme

Sæt musik til mandekroppen

For mange mænd bestemmer hovedet over kroppen, men måske kan musikken hjælpe os med at opdage, at kroppen ikke blot er overflade, men autenticitet
Når du danser, opdager du, at du har en krop.

Når du danser, opdager du, at du har en krop.

Ricky john Molloy

Debat
6. juni 2023

Min søn er meget optaget af Odins ven Mimer. Den kropsløse karakter, som Odin altid spiller skak med i Peter Madsens tegneserie Valhalla. Mimer er kun et hoved med langt hår, skæg og dybe panderynker. Han er den klogeste af alle i den nordiske mytologi. Men samtidig er han også helt hjælpeløs. For eksempel bliver han i tegneserien lukket inde i en trækiste af Odins brødre, fordi han plaprer op om rigtigt og forkert. Han har ingen krop og kan ikke gøre andet end at råbe og skrige. Han har bogstavelig talt det hele i munden.

Mimer er en god karikatur på manden. En fandens karl, der tror, han er så klog, men egentlig er en hjælpeløs figur, der på mange måder er på vej til overflødiggørelse. Kropsligt, biologisk betragtet, kan kvinder med lidt simpel teknologi klare sig uden mænd, men mænd kan ikke klare sig uden kvinder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her