Leder

Outsourcing

14. august 2007

"Ferhat har ingen tilknytning til Tyrkiet, intet netværk, og han kan dårligt sproget"

Udviste Ferhat Kilics tidligere advokat Ulrik Rasmussen.

I dag sættes Ferhat Kilic - ledsaget af danske betjente - på et fly til Tyrkiet. Udvist af Danmark for altid. Det land, som han har boet i, siden han var tre år, skiller sig af med et problem, en forbryder, som andre nu må omgås, leve med og tage sig af. Hans to år ældre fætter og medsammensvorne, Hizir Kilic, følger efter om et år. Ud af vagten. Han vil indskrive sig i historien, som den første 'indfødte' dansker, der udvises for altid fra fødelandet Danmark.

Ferhat og Hizir Kilic begik en utilgivelig handling, da de den 9. august 2003 dræbte den italienske rygsækturist Antonio Curra på indre Nørrebro i København. De har fortjent deres fængselsstraf og den foragt, som det danske samfund har vist dem. Men skal de udvises af landet? Ingen har formentlig sympati for den unge mand, som i dag tager sin far med til Tyrkiet, fordi han har svært ved det tyrkiske sprog. Men en ting skal man gøre sig klart: Selv om han af forskellige årsager aldrig har fået det danske statsborgerskab, som kunne have reddet ham fra udvisning, så er han et resultat af den danske virkelighed, han er vokset op i. Hans kriminelle adfærd og hans vanvittige gerninger er noget, han har lært i Danmark, ikke i Tyrkiet. Det er bekvemt for det danske samfund af sende ham langt, langt væk, men er det fair?

Nogen har kaldt ham utilpasset eller ikke integreret i det danske samfund. Det er helt forkert. Ferhat Kilic og hans fætter er dybt integrerede i det kriminelle og normløse Nørrebro-miljø, som har været hans. Hans sprog, hans foragt for Danmark og hans måde at opføre sig på, hans værdier og hans kriminelle adfærd er desværre en integreret del af den subkultur, han har tilhørt.

Med andre ord: Ferhat Kilic og hans fætter, som var med til at begå det tragiske mord for fire år siden, er på godt og ondt et resultat af deres danske opvækst. Nu udvises de til Tyrkiet og fremtidige problemer overlades til de tyrkiske myndigheder, som hverken har lod eller del i hans afsporede tankegang. En efter alle begreber urimelig outsourcing af sociale problemer.

Mordet på Antonio Curra har været en af de mest omtalte drabssager i Danmark i nyere tid. En ung italiensk rygsækturist kommer til Danmark for at opleve verden og møde nye venner.

I stedet møder han en dansk virkelighed anno 2003, en normløs indvandrerkultur, som ikke har respekt for andre end sig selv. Han dræbes på tragisk vis, og samfundets reaktion med den seneste lovstramning er, at skille sig af med det onde ved at eksportere drabsmændene til et andet land. Så er det væk, så er det ude af øje og sind, ude af vores bevidsthed, eksporteret flere tusind kilometer mod syd.

Det er en flugt fra ansvaret, som bakkes op af en dybt bevæget og hævngerrig vælgerbefolkning. Men det gør den ikke mindre kujonagtig. bew

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lennart Kampmann

Når Information ikke vil bringe telegrammet fra Ritzau om de to tyrkiske fætre (http://jp.dk/udland/europa/article1870103.ece)
ja så må man gå lidt tilbage i arkivet.

Outsourcingen er nu endt med at den ene fætter er blevet myrdet af den anden.

Det kan være med til at danne kimen for flere diskussioner på debat-siden.
Er 8 års fængsel, der reelt betyder 4 år bag tremmer, nok til at man kan nå at socialisere hærdede kriminelle?
Skal vi være glade for at udvisningen måske har forhindret flere drab fra fætrenes hånd?

Interessant er det for mig at Information ofte bringer en række ritzau telegrammer i hvad der forekommer at være en lind strøm, men at dette ikke "klarede cuttet" måske er et udtryk for hvad man kan og vil trykke i avisen?

med venlig hilsen
Lennart