Leder

Camret over

Debat
17. september 2007

DANSK FOLKEPARTI har de senere år brugt ikke så lidt energi på at pudse imaget af som et seriøst og troværdigt støtteparti for VK-regeringen. Ikke mindst har ledelsen haft travlt med at rense ud i kredsen af landsbytosser, der fra tid til anden har truet med at afsløre det, som de mange modstandere af det nationalsindede parti mener er dets sande natur. Det benhårde og centralistiske trekløver, Kjærsgaard, Thulesen Dahl og Skaarup har fået siet de værste fra og sat sig så tungt på partiet, at det i dag kan være vanskeligt at se, hvem der udgør næste lag - og måske godt det samme, når man læser interviewet i dagens avis med Merethe Egeberg Holm. Men det har været sliddet værd. Ganske vist er underholdningsværdien blevet mindre, til gengæld har Dansk Folkeparti høstet mange sejre og opnået en uhørt høj indflydelse på regeringens politik.

Men en gang om året ryger proppen af flasken. På den årlige fest i kolonihaveforeningen, også kaldet landsmødet, som først og fremmest har til formål at besværge den indre korpsånd og partidisciplin, er underholdningsværdien intakt. I år var ingen undtagelse. Fordømmelser og dæmoniseringer var atter rettet mod alt fra Koranen over DR's politiske slagside til Naser Khader. Sidstnævnte blev af Pia Kjærsgaard, der godt kan tælle til 90 og ved, at VKO-flertalllet for tiden er forsvundet, udnævnt til en art forræder, der, hvis han får magt, som han har agt, vil åbne de danske grænser for horder af udlændinge.

Det vil give travlhed i Danmark. Ikke mindst hvis man spørger EU-parlamentarikeren Mogens Camre. I sin årlige bandbulle sagde han bl.a., at "vi skal ændre terrorlovgivningen, så alle, der konspirerer og agiterer mod vort samfund og kultur, udvises". Ifølge Camre, der fik opbakning fra Retsudvalgets formand, Peter Skaarup, skal det være muligt at fratage tredje generationsindvandrere statsborgerskabet, hvis de er involveret i statsfjendtlig forehavende.

Men hvorfor egentlig standse der? Hvorfor ikke gå tilbage og kigge på de glade 70'ere, da efterretningsvæsenet havde knap så vide beføjelser og knap så store ressourcer, men hvor dele af den revolutionære venstrefløj sikkert var langt med sine samfundsomstyrtende planer. Skal de ikke også kunne udvises. Ved vi for eksempel fuldt ud, hvad hende der Karen Jespersen gik og lavede, og ser hun egentlig ikke lidt svensk ud. Eller hvad med Pittelkow? Det lyder umiskendeligt polsk. Lad os få ryddet op. Renset ud.

Terror eller planlægning af terror skal straffes. Hårdt endda. Men at tro, at udvisning af danske statsborgere løser noget som helst, er lige så naivt og tosset, som at bilde sig ind, at den hjemmedyrkede terror alt sammen er vores skyld.

Reaktionerne fra det øvrige politiske landskab på Camres rituelle amokløb har været en forudsigelig afstandtagen. Pia & Co. er sikkert også klar over, at det ikke har gang på jord og ikke tjener andet formål end at afstive de indre linjer og endnu engang positionere partiet på udlændingedagsordenen. Og hvis ikke det var, fordi Dansk Folkeparti har så stor indflydelse, ville det være morsomt. Men hvis man var Anders Fogh Rasmussen, måtte det om ikke andet den ene gang om året give anledning til at tænke over, at det selskab er en høj pris at betale for at bevare magten.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her