Leder

DR i New York

Debat
22. november 2007

LIGE SIDEN Frank Sinatra sang om New York ("Start spreading the news/I'm leaving today...") - og længe før, har byen haft en stærk tiltrækningskraft, som har gjort, at endog danskere står i kø i lufthavnen derovre for at blive lukket ind. Byen fascinerer.

Forleden pakkede hele otte chefer fra Danmarks Radio kufferterne og rejste derover for at følge tv-serien Forbrydelsen til dørs i konkurrencen om en Emmy samt initiere - forhåbentligt - et salg til mange andre lande ("If I can make it there/I'm gonna make it everywhere").

Dagbladet Politiken citerer professor Flemming Poulfelt fra Copenhagen Business School for at kalde det helt ude af proportioner at sende hele otte chefer af sted. At generaldirektøren er med er i orden, men ellers er det et underligt signal at sende, hvorfor cheferne står med et forklaringsproblem.

JA, DET ER det jo med rejser, som betales af staten, kommunerne eller licensmidlerne. På den side er der en saglig begrundelse, og på den anden side får man nogle gode middage og hotelværelser og som i dette tilfælde oplevet New York.

Man ser det for sig, at cheferne sidde derude i Ørestad og tænker eller siger til hinanden: "Man skal da den undenlynemig også have lidt fornøjelse, når man nu er chef, efter alt det bøvl, vi har haft med diverse besparelser og fyringsrunder. Vi tager sgu til New York! Det har vi fortjent".

Ingen kunne - rent gæt - være mere enig end Kenneth Plummer. Han er også træt af bøvl. Han synes også, han har fortjent en tur til N.Y. Han synes ikke nødvendig vis alle cheferne har, men han gider heller ikke have bøvl med dem.

TIL POLITIKEN siger Plummer, at han bare passer sit job. Han synes, det er helt i orden, at de tager derover, for det er også et fagligt arrangement med seminar og paneldebatter og et godt sted at networke (scotch eller bourbon?). Det kan der ikke være noget galt i, for når der har været en stor spareplan, er man nødt til at drive virksomheden videre, og det vil man også gøre fremover, etc.

Her kommer så dramachef Ingolf Gabold ind med en helt anden forklaring. Han siger, at man kunne have nøjedes med at sende forfatteren og producenten derover. "I en situation, hvor DR ikke har nogen politisk opbakning, er jeg sgu glad for, at vi kan varme os lidt ved hinanden," siger han også og medgiver, at det kan se mærkeligt ud, når DR har fyret 400 og skal spare 300 millioner kroner.

HVOR HAR han ret. Selvfølgelig er det godt med noget at varme sig ved. Det sidste vil de 400 fyrede uden tvivl være enige i. Det sagligt forsvarlige havde været at sende salgschefen over og nok ikke de andre, som gerne kunne tage med for egen regning, men på den anden side: hvor småt kan det blive ("these little town blues"), for der er jo også misundelsens orm i det store æble, og chefer bør også have udsyn til resten af verden, og tv-serien har været en megasucces. Scotch eller bourbon?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her