Leder

Det sidste knald

28. januar 2008

VORT SAMFUND har fået endnu et problem at tage stilling til: Eksploderende kvindebryster i krematorieovne. Pionergenerationen af kvinder, som fik udvidet brysterne, har nået den alder, hvor de én efter én går bort. Det kom frem i en artikel i MetroExpress forleden, at silikonen eksploderer i flammerne og sætter sig på ovnenes indre vægge i en grad, så de på sigt risikerer at blive ødelagt.

Hvilket selvfølgelig er et problem for dem, der passer ovnene. I flere danske film har vi set, hvordan de sidder to og to og nyder deres madpakker, mens ilden brænder lystigt. 'Just another day at the office'. Puff! lyder det så, og, hvis det var en folkekomedie, ville man se dem tabe både hagen og pølsemadderne. Hvorefter Rullemarie ville rykke ud.

Men det er ikke komedie, det er den skinbarlige alvor.

DET LADER også til at være et problem, som ingen indtil videre vil tage sig af. Lægerne nægter at afbryste afdøde kvinder, ligesom formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, nægter at have noget med det at gøre. Derfor eksploderer brysterne videre.

Det kan vi jo ikke have, så lad os gå bagom problemet og se, hvordan det opstår.

Kvinder tror fejlagtigt, at deres bryster er for små. Mange mænd holder af at se store bryster på billeder og i film, men alle uofficielle undersøgelser viser, at i praksis kan små bryster være lige så gode som store. Kvinder med små kan blive akkurat lige så lykkelige eller ulykkelige i et ægteskab, som kvinder med store, hvoraf nogle endog synes, at deres er alt for store. Det kan ved Gud også være et problem. Tilmed hører man om silikone, der forskubber sig, så brysterne pludselig sidder i nakken.

IMIDLERTID lever vi i et frihedselskende land, så bare ind med silikonen, hvis det er det, man tror, kan gøre en lykkeligere. Der er jo det med alderen, at den giver sig udslag i kropsforandringer, hvorfor der er mange midaldrende og ældre kvinder i klientkredsen hos plastikkirurgerne - og dermed senere i krematorierne. Der kan være mange gode grunde til at ville kremeres - mest måske den, at så kan man da være nogenlunde sikker på at være helt død.

Og - puff! - står vi altså tilbage med problemet. Mens vi herhjemme er noget langsomme i det, har emnet allerede været genstand for mange seriøse internationale konferencer. Ovnanlæggene er nemlig milliondyre, hvorved det bliver et problem for os alle.

I England har man indført forbud mod afbrændingen og pålagt de pårørende at betale ødelægggelserne, hvilket ikke er retfærdigt, da de jo er helt uden skyld. Alle mulige andre implantater, især kunstige hofter og knæ, kan sælges til genbrug til et hollandsk firma, men hvad pokker gør vi med silikonen? Det er ikke et øjeblik for tidligt, at politikerne tager hånd om problemet, førend det vokser til et kabinetsspørgsmål.

Hvor står Pia Christmas-Møller, Anders Fogh, Dansk Folkeparti, grønlænderne og Ny Alliance?

Bjørk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steen Rasmussen

Det må i forvejen føles lidt underligt at ligge og gnave i et par vorter, der er båret oppe af silikone, men det må unægtelig blive endnu mere kompliceret, når man nu ved at sekretet vil op og hænge på indersiden af ovnen i krematoriet til stor skade for anstalten og de ansattes indtagelse af madpakker osv. Den anden løsning med at overlade implantatet til ormene er ikke bedre, de gider ikke have det.

Det er et underligt underholdende stort og langhåret absurd teater vi lever i. Godt set KB!

Vi må nok indføre pant og grønne afgifter på silikonepuder og give bedemanden et tillæg til et høreværn mod nervøse trækninger. ;-)

Men når det er OK, at kvinder lader sig sprætte op og amputere eller udstoppe med silikone for at få mere magt over mænd, hvorfor er omskæring, ansigtstatovering og kinesisk fodsnøring, så ikke også lovligt for kvinder over 15 år..?

Jeg er nok tilbøjelig til at forbyde en stor del af den fungerende plastikkirurgi, fordi jeg ikke ser, at den lever op til lægens grundlæggende funktion, som er at gøre syge mennesker raske.

Hvis det ville få kvinderne til at vælge læger i udlandet, så måtte jeg ønske dem en god rejse.
Men uanset hvor godt eller galt det måtte gå, så mener jeg ikke, at det kan være danske lægers arbejde at pynte på resultatet.

-> Steen Ole Rasmussen:

Hvem "beder" dig om at "gnave i vorter"???

I øvrigt et ret usmageligt (i ordets bogstaveligt bestand)!

Og hvem bilder dig ind - at "vorterne" er en del af det "unaturlige"???

Kan det skyldes - at du rent faktisk aldrig har været "konfronteret" med bryster med lidt ekstra fylde, end naturen har givet kvinderne?

Kan det skyldes - at du rent faktisk udtaler dig om et område - hvor du nærmere gisner - end har har personlige erfaringer?

Dét tror jeg rent faktisk er gældende her!

Men never mind - din anskuelse er mindre vigtig.

Jakob:

Din mening er lidt mere nuanceret. ;-)

"Pant og brugerbetaling" .... Helt OK ...

Bortset fra:

HVAD skal vi så snart give pant af???

Brugerbetaling på svært kompostberbare bleer - sutter - tandpasta med meget flour - tandblegningsprodukter, sølvplomber - gamle bildæk - hårkemi - køb af billige T-shirts (hvor vi nu ved - at der går 11.000 liter til at producere en enkelt)???

Tilbage til problemet med brystimplantater:

Læg dog kvinden med maven nedaf - og pak dem ind i noget isolerende.

Er implanaterne skredet om på ryggen - så SES det vel??? - Og så kan hun lægges almindeligt! ;-)

Hvor svært kan det være???

Typisk en mandeartikel - og typisk ret få svar - da selve historien er ret spinkel.

Pia Jensen, er du helt sikker på, at der ikke bare bliver endnu mere svineri og dysetilstopning i ovnen, hvis hun ligger på maven..?

Kan du se det for dig..? ;-)

Pantet kunne evt. indrettes sådan, at man skulle skrive under på, at silikonepuderne måtte fjernes ved død.
Ved købet skal man så betale et pant til staten på måske 50.000 kr, som kan indløses af arvingerne, når de har sørget for tilbageleveringen.
Men silikonepuderne skal måske være chipmærkede for at undgå snyd..? ;-)

Steen Rasmussen

Kære Pia
Du har ret. Jeg ved ikke hvad jeg taler om. Mit håb for dem, som har, hvad vi taler om i sin krop, er selvfølgelig, at de måtte være glade for den, som den er.

Vores sanselighed er i høj grad bestemt af de tolkninger omkring kropsligheden, der fremstilles omkring os i hele det langhårede teater, den galoperende selvbeskrivelse vi lever i, på og af. På den måde genfinder kvinder og mænd beskrivelsen af deres behov for større mere spændstige og svulmende ting, end naturen gav dem i første omgang. Det eneste man på demokratisk vis kan manifestere herover for, er, at sanseligheden for så vidt kunne være lige så god, hvis vi havde haft en kultur, der kunne idealisere tingenes tilstand, i stedet for i optimeringens navn at nedgøre enhver tilstand til ære for et ”kulturelt ideal”, herunder kulturens fremstilling af naturen!
Præstationsprincippet har altid stået i vejen for nydelsen. Det er f.eks. de færreste mænd der kan, hvis de får en følelse af, at alt afhænger af det, altså at de skal!

Der er eksempler på grænsen til det pædagogiske i forhold til den problemstillingen. F.eks. så har jeg hørt om en animalsk marxist, der havde så stor en potens, så blodet i lemmet efter en tre dages uafbrudt rejsning begyndte at rådne. Blodet var jo lukket inde i svulmelegemet, og kunne derfor ikke holdes friskt. Løsningen blev for hans vedkommende at skifte blodet ud med silikone. Og det er der da ikke noget i vejen med.