Leder

Tilgiv os

7. februar 2008

Information har opsnuset dette brev fra de to tilbageværende stiftere af Ny Alliance til den radikale leder, Margrethe Vestager:

Kære Margrethe,

Ja, så vi sidder her hjemme hos Naser og holder tænkepause. Det har været en hård tid, og nu har vi sagt til alle journalisterne, at vi er helt groggy og slået omkuld oven på det, der er sket, og at vi har brug for en timeout til at tænke over, hvad der skal ske - med Ny Alliance, med os og med Jørgen Poulsen? Og så var det, at vi kom til at tænke på de gode gamle dage, hvor vi havde det så rart i den radikale folketingsgruppe. Og så var det, at vi lige ville høre, om der mon er en mulighed for, at vi kan komme tilbage - komme hjem så at sige.

Vi ved godt, at det ikke var pænt, det vi gjorde, da vi valgte at bryde ud af partiet og skælde ud på Marianne Jelved og stifte Ny Alliance, men nu har vi altså fortrudt og vil gerne sige undskyld. Du ved jo godt, at det ikke var personligt ment. Vi kan godt lide dig og alle de andre gæve gutter og stærke kvinder i den radikale gruppe. Det Radikale Venstre er jo der, vi hører hjemme. Ny Alliance var en fejl, og lige nu savner vi lidt varme og nogen at snakke med, for det hele kører rundt i hovederne på os. Gitte skred i sidste uge og blev løsgænger, fordi vi var blevet for højreorienterede. Og nu er Malou også gået og blevet medlem af Venstre, fordi vi er blevet for venstreorienterede, så det er ikke let.

Hvis vi nu får lov til at komme tilbage, så lover vi, at vi nok skal være helt stille til gruppemøderne. Vi vil holde så lav profil, så man næsten ikke vil tro, at vi er der. Anders lover aldrig mere at foreslå flad skat, eller at de radikale stiller sig frit i forhold til de to politiske blokke, og Naser lover, at han vil bakke partiledelsen op i alt hvad den gør, uanset hvor populær han måtte blive blandt vælgerne. Vi vil bare gerne have et sted at være, og du får absolut ikke nogen ballade med os. Den seneste tid har været så hård. Alle har revet og flået i os, og der har været så mange ting at tage stilling til - alt vi beder om er lidt tilgivelse, og at vi kunne glemme alt og spole tiden et år tilbage. Vi forlanger ikke noget, måske blot et lille ordførerskab om nordiske anliggender eller valutaspørgsmål eller noget i den retning. Det vigtigste for os er, at der er nogen, der igen vil sidde ved siden af os i Folketingets kantine.

Den 7. maj sidste år, troede vi helt fejlagtigt, ville blive et vendepunkt i dansk politik, men set i bakspejlet blev det en sort dag - i hvert fald for os. Og som vi sidder her med stikket revet ud og ser tilbage, så er vi enige om, at vi er blevet meget klogere, og noget af det, vi har lært er, at man ikke kan stole på andre end sig selv, og dig, Margrethe. Og selv om vi har været tarvelige, så tag os til nåde. Lad fortiden være glemt og lad os begynde på en frisk. Hvis du siger ja, skal du lige vide, at vi måske tager Jørgen med. Han har det heller ikke nemt og savner også nogle venner. Han kan i hvert fald ikke spole tiden tilbage og vende tilbage til Dansk Røde Kors.

Kærlig hilsen

Naser og Andersbew

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvad skal denne bagsideleder egentlig fortælle læserne.... - At de er for dumme og til grin, hvis de tror på, hvad de læser i Information..??

Selvom jeg ikke kunne undgå at trække på smilebåndet et par gange, så synes jeg alligevel ikke, at det er god humor, og jeg tvivler også på, at det er lovligt.

Bjarne F. Nielsen

Tilgiv mig, men det er ikke morsomt, Bent Winther.

At jeg igen skal præsenteres for morsommeligheder i egen
stue om Ny Alliance.

En væsentlig årsag til dannelse af Ny Alliance var ønsket om
at mindske DF's indflydelse på områderne for

- integration

- indvandring

- asyl

Målet var godt og hæderværdigt, men midlerne og person-
kreds var katastrofal. Skattepolitikken var fræværende.

DF grine med. Det er ikke morsomt.

I det meget venlige lune gives karakteren 00 gives for den util-
strækkelige præstation, der ikke demonstrerer en acceptabel
grad af opfyldelse af avisens mål.