Leder

Boykot Sverige

Debat
18. juli 2008

En ting er, at man som dansk borger hellere vil løbe nøgen over Øresundsbron end at have en eller anden svensk efterretningstosse fra noget, de kalder Forsvarets Radioanstalt, til uhindret at kunne overvåge og aflytte ens mobiltelefon og tjekke ens brug af internet, sms og e-mails. Det er bare ubehageligt, klamt og i strid med alle de rettigheder, som vi gik og troede, vi havde. Noget andet er, at samme svenske anstalt - uden dommerkendelse - har adgang til virksomheders kommunikation med kunder, journalisters kommunikation med fortrolige kilder, advokaters kommunikation med klienter, lægers samtaler med deres patienter, politikeres interne kommunikation, det danske efterretningsvæsens kommunikation og meget mere - i hvert fald, hvis den foregår via mobiltelefonen eller internettet.

Den svenske Rigsdag har i foråret vedtaget årtiers mest vanvittige overvågningslov, som fra 1. januar næste år gør det muligt for de svenske myndigheder helt uhindret at aflytte og overvåge al kommunikation, der foregår internt i Sverige, eller som blot passerer den svenske grænse. Og det gør ganske meget af al it-kommunikation fra Danmark. På grund af stordriftsfordele benytter alle de danske mobiltelefonselskaber sig af netværk, der passerer de nordiske grænser, oplyser direktør Ib M. Tolstrup fra de danske teleselskabers brancheorganisation, Telekommunikationsindustrien. Dertil kommer, at de to teleselskaber, 3 og Telia, benytter sig af centraler i det overvågningsbefængte Sverige.

Videnskabsminister Helge Sander (V) mener, at sagen er et rent svensk anliggende, og statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har pure afvist at tage sagen op med den svenske regering. Det er ikke noget, Danmark skal blande sig i. Hvis det svenske slavefolk vil give deres myndigheder adgang til alt, hvad der foregår af elektronisk kommunikation, så må de selv om det. Men så enkelt er det desværre ikke. Heldigvis for os, der bor på denne side af Øresund, er de svenske teleselskaber i fuld gang med at afværge den lurende bankerot, som vil følge i kølvandet på afvandringen fra de svenske selskaber, når det går op for danske telebrugere, at overspionerne Jønson og Jønson fra Radioanstalten med gylpen åben kigger med på de hede sms'er til elskerinden. Selskaberne kan ikke hurtigt nok finde alternativer til de overvågede svenske centraler.

Jo, men det handler jo om at forhindre terrorisme, så almindelige hæderlige menneskers og virksomheders kommunikation er slet ikke interessant, vil de svenske myndigheder hævde. Til det er der kun ét at sige: Så snart systemet er åbnet og uden for kontrol, så kan det misbruges, og det vil blive misbrugt. Det er lige så sikkert som efterspørgslen på håndbajere i Helsingør. Så indtil den danske regering får sat hælene i over for det galopperende svenske storhedsvanvid, er der ikke andet at gøre end at boykotte de svenske mobilselskaber - eller alt, hvad der hidrører fra det blå-gule broderfolk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michael Skaarup

ja for fanden.....(og tak fordi i er vågnet lidt op igen)

Ok. en boycut af Sverige er da et forsøg værd, men det vil næppe ændre noget.

Den svenske lov, er blot en af flere kommende love, der vil blive vedtaget i forskellige nationale og internationale forsamlinger i fremtiden..Sådanne love har til formål at begrænse den fri meningsudveksling, på og via internettet. Hver gang vil terrorkortet blive spillet, fordi hvem er ikke imod terror. Så nye og sikkert mere beskidte overvågning og kontrollove, vil generelt blive accepteret af befolkningerne i, USA, samt DK, S, UK, I, F, D og resten landene i EU

lovene er IKKE kun et middel til terrorbekæmpelse, men et middel til bekæmpelse af fil og videndeling.
Samspillet imellem konkrete forsøg fra megakapitalens interesse organisationer som f.eks den danske IFPI, og lignende organisationer i EU og USA, om at tvinge internetudbydere til at udlevere personfølsome data, på baggrund af formodninger, der kunne muligvis bruges, i en ren privatanliggende retsag imellem IFPI og en privat person, og de nye tiltag i F og UK, der vil begrænse eller afskrære fildeleres adgang til internettet. Det er lidt ligesom man i USA har dømt hackere fængselsdomme, samt forbudt dem at benytte komputere. Denne gang, gør man det bare uden at sende dem i fængsel.

Det skræmmende er, at efter EU stemt nej, til et forslag der skulle begrænse fildeling (side note: Eu finansere lige nu et fildeingsprojekt.), Begyndte lobbyister i forskellige lande, at arbejde på at gøre lovforslaget til national lov.
Der skal ikke meget regning til, før det er tydeligt, at hvis flere store alnde i EU, eller et flertal af lande EU, har indført en lignede lov, at de andre lande i EU, ligeledes må indføre loven, eller loven stadfæstes som EU-lov.

- Det er nederen men sådan er det.

Og derfor tror jeg ikke på terrorkortet...

Mere kærlighed