Leder

Beværtede Bendt

Debat
17. marts 2009

EN GAVTYV er han, landets vicestatsminister og økonomi- og erhvervsminister 2001-2008, den konservative Bendt Bendtsen, nu sit partis spidskandidat til EU-Parlamentet. For en uge siden fastslog Ombudsmanden, at det var ulovligt, at Bendtsen fik sit ministerium til at fuske med hans mødekalender, så den aktindsigt, som en journalist havde søgt, gav indtryk af, at Bendtsen kun havde brugt sin ministerbil til officielle formål.

Nu er den gal igen. Meget gal. Dagbladet B.T. har afsløret, at Bendtsen i sin ministertid har ladet sig invitere på 33 dyre jagt- og golfrejser betalt af landets største erhvervsvirksomheder, bl.a. Danfoss og Danisco. Nogle ture forgik over flere dage, og samlet værdi løber mindst op i 250.000 kr.

SÅDAN SMØRING må personer i offentligt hverv ikke modtage, har ombudsmanden givet til kende. Ifølge statens regler - også for ministre - må man højst tage imod lidt flasker eller en bog.

De inviterende virksomheder forsikrer samstemmende, at turene var uden politisk-fagligt indhold. Omvendt bedyrer Bendtsen:

"Det er vicestatsministeren og økonomi- og erhvervsministeren, som erhvervslivet inviterede - ikke Bendt Bendtsen fra Fyn."

Bendtsens version gør kun ondt værre, for hvad var det, virksomhederne med deres kontaktpleje ville opnå hos den magtfulde minister, som altså skal holdes adskilt fra skikkelige Bendt fra Fyn?

Bortforklaringen væver sig sammen med forfuskningen af Bendtsens ministerkalender, fordi nogle af rettelserne handler om de nu afslørede ture og gjorde turene til officielle, skønt de altså ifølge virksomhederne var ganske private.

Sagen bidrager til indtrykket af en anløben regering: Lars Løkkes bilagsfusk, Thor Pedersens ulovlige boforhold, Hans Chr. Schmidts pengegaver til egen arbejdsplads ... fortsæt selv rækken.

STOR ALVOR ligger bag. En risiko ved de hidtil korruptionsfri europæiske landes integration i EU har været, at de besmittes af det politisk-administrative fordærv, der begynder allerede midt i Belgien, og som hærger langs Middelhavet og op gennem de tidligere østlande.

Danmark og ligesindede har kunnet håbe på, at EU ville skole de andre til vores standard og ikke omvendt. Hvis modsat EU bliver bestikkelighedens trojanske hest i vor lejr, er så meget mistet, at nationens sjæl kan gå tabt.

Det er derfor, der i disse år er behov for en stålsat national front mod smøring, dobbeltroller, selvtægt i offentlige kasser, uforholdsmæssige erkendtligheder og køb af politikere.

Med en sorg stikkende i hjertet må man til at indse, at den regering, Danmark har haft siden 2001, må have kunnet se udfordringen - og truslen. Men at denne regerings medlemmer ikke har været i stand til at værne nationen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Peter W. Svendsen

Estrup var den sidste konservative, der for alvor gik ind for hele det storladne svineri med Gud, Konge og Fædreland. Siden har småborgerligheden taget magten fra den honette ambition, og efterhånden drejer det sig alene om at ligne de fine. Derfor Bendtsens pinligheder og flossede moral. Og når man ikke selv rigtig mener noget, så er man henvist til at overtage de fines synspunkter. Bendtsen lagde ud som minister med at fjerne grundlaget for udviklingen af alternativ energi. Han henviste dengang til en snedkermester, der var sur over at betale et par øre mere pr. kW. Så var niveauet lagt. Aukens strafporto for miljøsvineri blev afskaffet af en i sig selv underfrankeret Bendtsen.
Og havde han da så bare alene været golf- og jagtkammerat med de fine erhversfyrster og ikke ladet sig besnakke om erhvervspolitik.
Nu vil han selvfølgelig ned til det lobbyinficerede europaparlament for at fortsætte karrièren som stik-i-rend-dreng på et højere niveau.
De konservatives foragt for demokratisk anstændighed er åbenbar; Tom Behncke formulerede det så henrivende dumt med, at samtaler under golfrunder er mere produktive end i mødelokaler, fordi så er der slukket for mobiltelefonerne. Behncke og Bendtsen, begge udlært som politibetjente, er to fornærmelser af såvel politietaten som politikerstanden.

Der er visse ting politikere bare ikke kan sige. Bil Clinton sagde i sin tid: “I did not have sexual relations with that woman”, og det er fremdeles noget ingen politiker fremover vil kunne sige, uden at gøre sig selv fuldstændig til grin.

Det gælder også herhjemme, hvor det er umuligt at sige ”Der er ikke fejet noget ind under gulvtæppet” eller ”Man har et standpunkt til man tager et nyt”.

Den nuværende regering har også været leveringsdygtig i en hel del af den slags retoriske perler. Eksempelvis bør politikere fra VKO fremover være varsomme med at udtale ”Det er ikke noget jeg tror, det er noget jeg ved” eller klassikeren over dem alle ”Der er ikke noget at komme efter”.

Nu er der vel ingen der nogensinde har mistænkt Bendt Bendtsen for at have den hurtigste knallert på havnen, så da han i aftes blev interviewet af en mikrofonholder fra TV2s nyheder om sagen, kunne en forfjamsket Bent Bendtsen da heller ikke lade være med at jokke i spinaten med begge ben, og udtale det famøse: ”Der er ikke noget at komme efter!”

Skandalen er imidlertid ikke at TV2 vanen tro stryger regeringens politikere med hårene men mere, at den gennemkorrupte Bent Bendtsen sandsynligvis vil klare frisag fordi VKO flertallet atter engang vil få lov til at slippe af sted med at beslutte, at … der ikke er noget at komme efter.

Heinrich R. Jørgensen

Bendt Bendtsen er så talentløs, at den eneste retrætepost har kan opnå, er som EU parlamentariker. Der er næppe nogle bestyrelser e.a. poster i erhvervslivet der er åbne for manden.

Kære Nuværende Statsminister Anders Fogh Rasmussen!

Hvis du skal bevare et absolut minimum af anstændighed bør du reagere overfor tidligere vicestatsminister Bentsen. Hvis ikke, vil du cementere det indtryk af dobbeltmoral der på begrædelig vis har kendetegnet din særdeles kreative måde at regere landet på. Husk din grundlovstale 2001. Den kan være en sand boomerang.

MVH - jeg ser frem til en snarlig afgang - men - stakkels NATO, Mærsk, Håndarbejderskolen i Skals, Østre Nustrup Sogneråd, Foreningen for Fjedrende Mejsepinde af 1953 eller hvor du nu skal hen.

PS: Da Nyrup stoppede græd personalet. Jeg tror du skal passe på brun sæbe på trapperne!

Perle Bendt udtaler til TV at da han nu har arbejdet over 100 timer om ugen er der ikke noget at komme efter.

Ja den lader vi lige stå et øjeblik. Men hvad fanden har det med fodbold at gøre ?

Og så er det jo i øvrigt ganske påfaldende, at det ultimative lov-og-orden parti med justitsministrene Lene Espersen og Brian Mikkelsen tilsyneladende har en indbyrdes kappestrid om, hvem der i sin ministertid kan få hævet strafferammerne mest. Undtagen naturligvis for den slags nålestribede forbrydelser som Bendt Bendsen, Sten Bagger, Klaus Riskjær, Peter Brixtofte med mange flere er eksponenter for…

Mon ikke vi kan kigge i vejviseren efter en ”bandepakke”, der skal dæmme op for alle de nålestribede forbrydelser, der har udløst den globale finanskrise?

Michael Skaarup

Bendt betjents svar på tiltalen, fortæller rigtigt meget om den indforstået ret til at være udenfor forvaltingsloven, når man som politikere, øh privat person, hygger sig med erhvervslivet kasinokapitalister, og det er jo enhver person ret til at gøre, ...Altså at mødes med "vennerne"

Og det jo nærmest en pligt, når man som erhvervs og økonomi-minister, bliver inviteret til golf, af de store drenge, at deltage. Der jo så meget man kan snakke om, på sådan tur, som man ikke kan på et officielt møde i ministeriet.

Også er det jo godt kunne møde i privaten, så de sidste deltaljer lige kan komme på plads.

Det kender enhver betjent.