Leder

Grum krumning

Debat
10. september 2009

SKRÆMMENDE er det da. Hør bare: »Som et lyn fra en klar og fredelig dansk sommerhimmel besluttede politikerne i Københavns Kommune forleden at opføre en stormoské midt i byen.«

Så alarmerende indleder Dansk Folkeparti en annonce i sin seneste skrækkampagne. Det mest skræmmende er, at det er løgn. Politikerne vedtog ikke »at opføre en moské« – som om skatteborgerne skal betale.

Politikerne vedtog derimod at lade forvaltningen udarbejde et forslag til en lokalplan, der muliggør et moskébyggeri, hvis der er en bygherre, der skaffer pengene og i øvrigt overholder lokalplanens bestemmelser. Og beslutningen kom ikke som et lyn, men efter en temmelig omstændelig sagsbehandling. Den endelige vedtagelse af lokalplanen kan først forventes i foråret 2010.

Og for at det ikke skal være løgn, er Dansk Folkeparti-annoncen så løgnagtig, at den forfalsker et foto af Istanbuls Blå Moské ved at anbringe korslagte krumsabler på kuppelspiret.

DE GRUMME krumninger i propagandaen får et ekstra vrid på Dansk Folkepartis hjemmeside. Her omtales moskéer som »terroristreder«, og blandt indvendingerne imod dem diskes der op med:

»Stormoskéer ansporer ganske enkelt flere muslimer til at gå i moskéen, og mange muslimer vil givetvis valfarte til den nye moské – det fører til, at lokalområdet påvirkes i negativ grad eksempelvis via øget trafik og højrøstet adfærdsmønstre blandt de tilstrømmende til moskéen.«

Annoncen giver denne »garanti«: »Jo flere repræsentanter fra Dansk Folkeparti, der kommer i dit byråd ved valget den 17. november, jo mere modstand mod islamismens højborge, også i din by.«

Som Københavns konservative partiformand, advokat René Offersen, har gjort opmærksom på, er borgernes religiøse anskuelser ikke relevante i forhold til beslutninger om lokalplaner. At inddrage religion er magtfordrejning, påpeger Offersen.

Dansk Folkepartis »garanti« er således et løfte om, at partiet vil begå magtfordrejning over for folk, partiet ikke bryder sig om. For en gangs skyld: Et politisk løfte, som man kan tro på.

...OG OGSÅ KRUMME tæer over. Pinagtigt, at Dansk Folkeparti efter sin hidtidige erfaring kan regne med, at nedrige kampagner belønnes på valgdagen. Men den sande tåkrummer er, at de fleste af de andre partier ikke siger fra, men snarere fremstiller sig som ’DF light’. I sidste uge førte de konservatives nye integrationsordfører, Naser Khader, sin egen kampagne mod den københavnske moské, og Socialdemokraterne på byens rådhus splittede sig med bulder og brag på sagen.

I dagens avis bliver Dansk Folkepartis Søren Espersen spurgt om de forfalskede korslagte krumsabler på kuppelspiret, og han svarer:

»Det er det, der hedder kunst.«

Jovist – den kunst, som Dr. Joseph Goebbels var en mester i.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Heinrich R. Jørgensen

Sammenligningen mellem Søren Espersen og Joseph Goebbels er ganske på sin plads.

DF har dog begået en massiv fejl i deres seneste propaganda-makværk - den megen tekst.

Teksten afslører, for enhver der kan og vil læse, at DF er ekstremt bedrageriske. Det generer næppe kernevælgerne, men god propaganda består af antydningens kunst.

Så trods alt, har Søren Espersen og konen stadig lidt at lære fra mesteren fra det tyske søsterparti.

DF Light ! Ha-ha, den maa da kunne bruges til noget og Goebbels Light ligger jo lige for.

."Men den sande tåkrummer er, at de fleste af de andre partier ikke siger fra, men snarere fremstiller sig som ’DF light’ (...)og Socialdemokraterne på byens rådhus splittede sig med bulder og brag på sagen."

Helt enig. Det er jo en stor og meget dårligt joke at en af de mest racistiske og populistiske socialdemokrater i København kan kalde sig for "integrationsbrogmester"....

Henrik Jørgensen

En assertiv og proaktiv indsats er nødvendig, for at vække den slumrende venstrefløj af dens Tornerosesøvn, i den forbindelse kan man kun hilse DF's kampagne velkommen!

Torben Petersen

Sammenligningen mellem Goebbels og Søren Espersen virker ikke rimelig. Goebbels var næsten smuk, begavet og vittig.

Inger Sundsvald

"Løgnagtig" er meget velvalgt. Og andre sammenligninger også.

Henrik Jørgensen:

."En assertiv og proaktiv indsats er nødvendig, for at vække den slumrende venstrefløj af dens Tornerosesøvn, i den forbindelse kan man kun hilse DF’s kampagne velkommen!"

Man skal være forsigtig med hvad man ønsker sig, Jørgensen.

Villy Søvndal er skam lysvågen, og han er i fuld gang med at kopiere Dansk Folkepartis tåbeligheder - hvis Jørgensen ellers stadigvæk mener det er rimeligt at betegne SF som "venstrefløj".

Som de siger i det parti:

I SF er man altid Villy til at skifte holdning...

Der Stürmers aftagere fylder støvlerne godt ud.