Leder

Anders' boller

Debat
23. oktober 2009

Bagværk er en alvorlig sag, som ikke kan overlades til enhver. Det må det lille parti Liberal Alliances spidskandidat Anders Samuelsen sande.

Tidligere på ugen havde han inviteret til vælgermøde i sin egen dagligstue i villaen i Horsens. Det er sikkert sket på baggrund af en helt igennem realistisk vurdering af partiets størrelse og opbakning. Og for at understrege det intime gik Samuelsen i køkkenet og bød de fremmødte på hjemmebagte boller.

Men det skulle den pæne mand aldrig have gjort. For en ualmindelig opmærksom borger har med lov om offentlig bespisning i hånd anmeldt den stakkels politiker, der ellers burde have nok at bekymre sig om, meningsmålinger for eksempel, til Fødevareregion Syddanmark. For sagen er, at der ikke må serveres hjemmelavet mad til offentlige møder. Ellers ville alle Smiley-rapporter og - mærkater jo være forgæves.

Om bemeldte borger har deltaget i Samuelsens valgmøde, fremgår ikke. Men hvis han har, er han måske bare kommet for sent til fadet og har derfor besluttet sig for at lave ballade. Som i fastelavnssangen. Det forekommer i hvert fald ualmindeligt pedantisk. Værre endnu er imidlertid, at myndighederne besluttede sig for at tage det glade vanvid alvorligt og i går indkaldte Anders Samuelsen til et forhør, hvor »også den hjemmelavede marmelade og den mængde Kærgården, Samuelsen havde smurt på bollerne, blev endevendt«, som det fremgik af Ritzau.

Samuelsen benyttede så lejligheden til at få tilladelse til at servere friskpresset juice af æbler fra naboens have til næste vælgermøde. Men nu man er i gang, burde man så ikke få undersøgt sagen til bunds?

Har Samuelsen for eksempel sikret ordentlige flugtveje fra dagligstuen i tilfælde af brand? Er der serveret spiritus? Og har han i så fald en bevilling? Er arbejdsmiljølovens bestemmelser overholdt (der var et tv-hold til stede), og var udluftningen i orden? Ja, sagens alvor taget i betragtning burde Folketinget måske hasteindkaldes for at tage stilling til Samuelsens parlamentariske immunitet.

Alvorlig er sagen, mener den ansvarlige fra Fødevareregionen i hvert fald. Han lod ganske vist Anders Samuelsen slippe i denne omgang, men understregede efterfølgende, at »vi skal sikre, at madlavning sker under hygiejnisk forsvarlige forhold«.

Heldigvis har fødevareministeren slået fast, at man skal lade Anders Samuelsen have sine boller i fred. Så freden kan atter sænke sig over villakvarteret i Horsens og sagen forklares som en lille historie om en borger i meget, meget små sko og en lavloftet paragrafrytter, der tager sit arbejde lidt for alvorligt.

Men den er desværre i al sin absurditet også et billede på, at samfundet dynges til med love og regler, der udhuler den tillid til lovgivning og hinanden som borgere, som er nødvendig for, at et samfund og et civilsamfund kan fungere.

Det er ikke manglen på regler, der får samfundet til at bryde sammen, hvis det skulle ske. Tværtimod.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Søren Stensbo-Smidt

Gu'ved, om der også blevet røget tobak under mødet! Ja, lad os bare more os over situationen og den emsige embedsmand. Lur mig, om ikke denne "sag" om føje tid ville have gået aldeles upåagtet hen som et blandt desværre mange eksempler på den snigende snerpethed, konformitet og centralstyring, vi har været vidner til de seneste år. Vil det dog ingen ende tage? Vil et nyt "systemskifte" ikke bare blive mere af det samme - måske allernådigst med minus et par procent?

Hvor småt kan det blive?

Stanley Opmann

Det kan blive meget meget småt og vejen dertil er ikke særlig lang...

Rachel Henderson

Hvis det er nedfaldsæbler, som han har tænkt sig at lave "friskpresset" juice af, skal han være omhyggelig med at kontrollere dem for råd før han presser. Dvs. han skal skære hvert eneste æble igennem. Ellers risikerer han at forgive de sagesløse vælgere med patulin og andre mykotoksiner.

Palle Weiss : Allerværst er det dog at vi overhovedet har en lovgivning der er så tåbelig at Fødevareministeren må begå Statskup for at ..
Ja hvorfor egentlig ? Fordi denne lov er så tåbelig at selv Pia K og hendes stormtropper kan se det ?
Er Lov måske ikke Lov, skal den ikke håndhæves og begynder alvorlig kriminalitet måske ikke med at der udvises pladder-humanistisk ekspert-tolerance over for lovbrud ??
Fødevareministeren må træde i karakter og håndhæve en nul-tolerance politik over for lovbrud .
Jeg er ganske sikker på at Statsmedister Lars Løkke Kalashnikov er enig ..

"For en ualmindelig opmærksom borger har med lov om offentlig bespisning i hånd anmeldt den stakkels politiker"

Småborgerlighed er en grim, grim ting. Vedkommende burde næsten for en flad.

Inger Sundsvald

Fødevaresikkerhed i det hele taget er en alvorlig sag. Hvorfor mon fødevareministeren ikke har sørget for at sikre at almindelige borgere kan købe kød der ikke er ompakket? Er det lige så inferiørt et spørgsmål som Samuelsens boller?

"Få en flad"

OK, er der evt. andre end mig, der har en lille mistanke om, at anmelderen er LA'er og deler min opfattelse af, at historien passer ualmindeligt godt ind i Samuelsens liberalistiske dagsorden.

Bare en (mis)tanke...

Heinrich R. Jørgensen

Jakob Seerup:
"er der evt. andre end mig, der har en lille mistanke om"

Ja. Det er mesterlig iscenesættelse, og gratis reklame. Det er genialt.

Jacob Seerup

Øhme, har vi ikke en liberal-bagstræber regering, der er ansvarlig for regel på regel på regel ? Jo, det har vi vist, tror jeg.

Jo men hvad er så liberale Anders ? Værre liberal end de liberale ? Eller er han slet ikke liberal ?

Jeg er lidt forvirret.

Heinrich R. Jørgensen

Per Jongberg:
"Jeg er lidt forvirret."

Det er da genialt, for den liberale Anders, at han får medieopmærksom pga. kontrolstatens formynderiske embedsmænd. Enhver fornuftig person, har jo per automatik sympati for den rare Anders, der ikke blot har bagt boller, men også forfølges af anti-liberalistiske mørkemænd i statens tjeneste.

Heldigvis for Samuelsen faldt hans bolle-bogning ind under en undtagelse i loven (har glemt den nøjagtige ordlyd), som gjorde, at han gerne måtte servere hjemmebagte boller ved et vælger-møde.

Når vi nu er ved det:

Gad vide hvad Fødevarevaregion Midtjylland, Syd mm. mon vil sige til alle de hjemmebagte kager, der bliver lavet til stort set alle forældre-møder ude på folkeskolerne. Jeg mener det måda være strengt forbudt at forældre står og laver kager hjemme i deres eget køkken for at servere denne kage for andre forældre? eller hur?

Samtidig er der, som Inger gør opmærksom på, problemer med ompakket kød, kød der er flere år for gammelt mm. Og det mest interessante er her dog det groteske i at hvis man f.eks. vender det for gamle kød i en marinade af en slags, ja så må man gerne sælge det.

Heinrich R. Jørgensen

Jesper Berg:
"Så anmeldelsen kunne være et ‘falsk flag’-angreb?"

Ja, det er næsten for konspiratorisk en tanke, at tro at metoder der ligner hvad DF ofte benytter med stor succes, skulle have spredt sig til LA også...

Forhåbentligt er det heller ikke tilfældet, i dette tilfælde. Men var det, var det en genial måde at skabe medieopmærksomhed på, for et meget lille budget.

Tendensen er dog klar. På sigt vil vores medievirksomhed blive mere og mere dominerede af orkestrerede pseudobegivenheder.

Slettet Bruger

Uanset brugen af viril markedsføring - der har så vidt jeg husker været et lignende tilfælde op til en anden valgkamp - så skal der nok væsentligt flere boller på suppen og mere kreative virkemidler i brug, hvis partiet skal ind i varmen efter næste valg. Men helt enig med hensyn til at pseudobegivenheder, spin, kirkeklokker, tøj og tegninger i det store hele overskygger reel debat om samfundsændringer, der ville kunne forbedre tilværelsen for det store flertal.

Heinrich R. Jørgensen

Henrik Wagner:
"Uanset brugen af viril markedsføring"

Viril markedsføring lyder som et interessant koncept, men i dette tilfælde er det vel viral markedsføring, du henviser til? ;-)

Heinrich R. Jørgensen:

."Viril markedsføring lyder som et interessant koncept, men i dette tilfælde er det vel viral markedsføring, du henviser til? ;-)"

Jørgensen har vanen tro ikke fattet et kvidder. Da det artifakt der er genstand for opmærksomheden er Anders Samuelsens boller, er der natuligvis tale om viril markedsføring...