Leder

Smukke tabere

Debat
1. marts 2010

TINGENE GIK ikke i deres retning her på det sidste. Formand Flemming Østergaard skulle således stå skoleret for den øvrige bestyrelse i Parken Sport & Entertainment og forklare et underskud på en kvart milliard kroner. Han gik eller blev gået - og samtidig udnævnt til æresmedlem af FCK. Hans håndboldchef, Anja Andersen, tiltrådte for to år siden med en stolt svada om, at hun kunne gøre sit FCK-hold til vinder af Champions League på kun to år. For nylig sås resultatet: FCK's damer blev nummer chok i gruppespillet.

Da Don Ø, som formanden så kærligt kaldes, skønt han ikke har megen lighed med en spansk grande, havde fået sin afgang stadfæstet i fredags, meddelte Anja også sin afgang, men Ø overtalte hende til at overveje den.

DET HAVDE han nu ikke behøvet, idet de nye koste, der skal feje i Parken, er indstillet på helt at lukke håndboldbutikken. Der er ingen penge i den. Fodbolden vil man bibeholde, selvom den økonomisk set også er et højrisikopapir, men FCK's bedste fodboldhold har status som hjertet i koncernen.

Udset til ny bestyrelsesformand er bankmanden Lars Johansen, der allerede har kunnet se sig selv omtalt som Don J, en titulering, der dog først bør fortjenes. Der skal skæres, men Nordea er med på banen.

DON Ø's fortjeneste var, at han så rigtigt, da han forenede klubben og Parken i en koncern, som i dag har 450 ansatte, og som driver en række sideaktiviteter fra fitness og speedway til MGP og Monsterjam.

Denne professionalisering efter udenlandsk forbillede har haft en umådelig betydning for dansk fodbold. Ligesom Anja Andersen har han været drevet af et vindergen, og det danske sportspublikum kan takke disse to personer for et utal at store oplevelser.

Don Ø får næppe den kulturministerpost, han ønsker sig, men Anja A, håndboldens svar på Pippi Langstrømpe, dukker sikkert op igen som træner for et elitehold af damer - eller herrer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her