Leder

Villys humor

Må vi foreslå, at Lene Espersen ansætter Linda P, Pia Kjærsgaard Farshad Kholgi, Claus Hjort både Anders Matthesen og Jan Gintberg, men Lars Løkke, hvad med ham? Han kan få Finn Nørbygaard, et ømt par
7. juli 2010

Hvem husker ikke, da Villy Søvndal sprang ud som komiker som nytiltrådt SF-formand? Især lagde han forsamlingen ned i sin tale, da Venstre fejrede Anders Fogh Rasmussens tiårs jubilæum som formand i sit parti. Søvndal lod som om, han ikke vidste, det var et jubilæum. »Jeg troede, I holder sådan en fest, hver gang statsministeren er i landet,« sagde han og hentydede til Foghs mange udlandsrejser for at bringe sig i stilling til en international toppost, hvorfor han forsømte sit arbejde i Danmark.

Ydermere mente Søvndal, at Fogh skulle stræbe højere og gå efter Dalai Lamas stilling. Han ville selv have svært ved at tiltale ham Hans Hellighed, men fornemmede, at forsamlingen ville finde det en del mere naturligt.

Det var sublim humor, og det fortsatte. Der kom en hel byge.

Det er nu kommet frem, at Villy Søvndal støttede sig til input fra standup'eren Sebastian Dorset. Dog fandt han på en hel del af det selv, siger han, og faktisk har han altid har haft lune. Alligevel skal der nok være nogle i oppositionen, som vil bruge det som ammunition mod SF-formanden med et 'ævbæv, han har jo ingenting på', som om det er en afsløring.

Hus forbi. Villy Søvndal demonstrerer blot, at han har greb om moderne politik. En og anden i oppositionen kunne have stor gavn af en standup'er i stedet for spindoktorer, som ikke altid slipper lige godt fra rådgivningen, men snarere forplumrer. Må vi foreslå, at Lene Espersen ansætter Linda P, Pia Kjærsgaard Farshad Kholgi, Claus Hjort både Anders Matthesen og og Jan Gintberg, men Lars Løkke, hvad med ham? Han kan få Finn Nørbygaard, et ømt par.

Det kan give dansk politik det spark fremad, som det behøver for at genoprette interessen, blot politikerene også husker at få sagt noget seriøst mellem vitserne. Dario Fo har sagt det så udmærket: »Det fine ved latteren er, at den åbner hovedet, så fornuften kan slippe ind!«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Villys humor, men hvad med Søvndals? Dorset har vist i flere år skrevet kærlighedshistorier til SF, men det er næppe humoristisk. Når humor går ind, går politik ud, og når politik går ind, går humor ud. Det første er morsomt, det sidste slet ikke.

Heinrich R. Jørgensen

Peer Aagaard:
"Farshad Kholgi har da ALDRIG sagt noget sjovt"

Finn Nørbygaard har stort set heller aldrig været morsom -- med undtagelse af dengang den havde fundet ud af, at han var blevet blanket af, og havde fået hadefulde tvangstanker om tortur o.lign...

Vedr. Lars Løkkes eventuelle humor:
Jeg synes, at det er udtryk for en fin underspillet humor, at få "leje af pornofilm" faktureret som "leje af naturfilm".

Og tak til Erik Karlsen for you tube-klippet.

Henrik Eskerod

Skal en politikers validitet vurderes ud fra, hvor mange jokes han eller hun kan købe ude i byen, eller ud fra, om vedkommende arbejder seriøst med de problemstilliger jobbet byder én?

Nu er Villy i øvrigt ganske morsom. Den her joke med "12 minutter - så gi´r vi en løsning" var ubetalelig morsom, omend så tyk, at den var lidt for nem at gennemskue.

Morten Fruergaard

De fleste politikere får hjælp til at skrive deres taler. Det er der ikke noget nyt i.

Og hvis man gerne vil lave en sjov tale, så spørger man da en sjov mand om hjælp. Det er der vel ikke noget fordækt i.

Hvis vi skal holde lidt fast i det sjove, så er det er til gengæld påfaldende, at Villy Søvndahl har lettere ved at huske de indstuderede vittigheder, end S-SFs politik omkring fagbevægelsen og om det nu lige er 2 eller 20 plejehjem han har besøgt.